Cum procedează PSD la moţiune. Preşedintele Camerei Deputaţilor: Ce vor face colegii este la latitudinea lor, nu este o problemă că nu avem încredere/ Opoziţia nu are suficiente voturi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că social democraţii nu au luat o decizie dacă să voteze sau nu la moţiunea de cenzură, precizând că asta e la latitudinea fiecărui coleg. Singura hotărâre a fost referitor la asaigurarea cvorumului, a precizat Ciolacu.

1785 afișări
Imaginea articolului Cum procedează PSD la moţiune. Preşedintele Camerei Deputaţilor: Ce vor face colegii este la latitudinea lor, nu este o problemă că nu avem încredere/ Opoziţia nu are suficiente voturi

Cum procedează PSD la moţiune. Preşedintele Camerei Deputaţilor: Ce vor face colegii este la latitudinea lor, nu este o problemă că nu avem încredere/ Opoziţia nu are suficiente voturi

"Vom asigura cvorumul şi colegii care vor să participe vor participa, care nu vor vota nu vor vota. La moţiune nu se va schimba nimica, va rămâne acelaşi Guvern. (...) Nu a fost o decizie de a vota sau de a nu vota. Decizia importantă a fost de a asigura cvorumul. Aceasta este treaba Puterii, să asigurăm cvorumul. Vă daţi seama că, dacă ne gândim să asigurăm cvorumul, înseamnă că moţiunea nu trece. Dacă ei asigurau singuri cvorumul, noi puteam nici să nu mai venim. Ce vor face colegii este la latitudinea dânşilor, nu este o problemă că nu avem încredere în cineva, chiar a fost o discuţue foarte deschisă la grup", a declarat Marcle Ciolacu.

Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie va fi prezentată, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, urmând ca dezbaterea şi votul pe textul moţiunii să aibă loc marţea viitoare, a anunţat Lia Olguţa Vasilescu, secretar în conducerea Camerei Deputaţilor.

Raluca Turcan, despre moţiune: Nu sunt suficiente voturi în momentul de faţă

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri că Opoziţia nu deţine destule voturi pentru trecerea moţiunii împotriva Guvernului Dăncilă, făcând apel la parlamentarii PSD şi ALDE să înţeleagă acest demers şi să vină la vot.

”Moţiunea de astăzi este urmarea moţiunii populare pe care românii au dat-o la votul covârşitor la referendum şi de asemenea pentru alegerile europarlamentare. Vrem să fim cât se poate de realişti şi să spunem: aritmetica parlamentară este aceeaşi de după alegerile din 2016. Patru grupuri parlamentare: PNL, USR, PMP şi UDMR şi-au asumat să transforme în acţiune parlamentară rezultatul votului. Sperăm că la vot vor veni şi alţi colegi. ”, a declarat Raluca Turcan.

Liderul PNL a adăugat că şi patru neafiliaţi din Parlament au semnat moţiunea.

”De asemenea, au semnat şi patru colegi neafiliaţi din Parlament. Nu sunt suficiente voturi în momentul de faţă, dar jocul merge mai departe pentru că este un joc pentru România normală, românii de rând şi pentru transparenţă şi responsabilitate.”, a adăugat aceasta.

Raluca Turcan a lansat un apel pentru parlamentarii PSD şi ALDE, să se delimiteze de persoanele care menţin puterea în cele două partide şi să voteze moţiunea de cenzură.

”Vrem să lansăm un apel, dacă este posibil să se înţeleagă, că singura modalitate prin care votul dat la referendum se poate găsi în decizie în Parlamentul României este uriaşa presiune publică pe cei care în momentul de faţă sunt încă în PSD şi ALDE, să se delimiteze de cei care ţin în continuare confiscată puterea în cele două partide.(...) De aceea, este foarte important ca oameni, care în momentul de faţă, oameni care sunt din PSD şi ALDE, colegi din Pro România, neafiliaţi să înţeleagă acest moment crucial.”, a adăugat Raluca Turcan.

La rândul său, Dan Barna a spus: "prin votul din 26 mai ne-am spălat faţa în Europa, acolo lucrurile stau bine, sunt europarlamentari pe care ne putem baza. În România trebuie continuată lupta, avem aceeaşi majoritate şi moţiunea de azi îşi propune să deschidă calea pentru a ne însănătoşi şi acasă".

Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie va fi prezentată, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, urmând ca dezbaterea şi votul pe textul moţiunii să aibă loc marţea viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici