Cursa pentru a doua funcţie în stat, cea de preşedinte al Senatului. Cine are cele mai multe şanse să stea în fotoliul lăsat liber de Meleşcanu

După ce CCR a decis că Teodor Meleşcanu a fost ales nelegal în funcţia de preşedinte al Senatului, a doua funcţie în stat a rămas liberă. PNL o propune din nou pentru această funcţie pe Alina Gorghiu, în timp ce PSD va avea candidat propriu, printre doritori fiind şi Şerban Nicolae.

5794 afișări
Imaginea articolului Cursa pentru a doua funcţie în stat, cea de preşedinte al Senatului. Cine are cele mai multe şanse să stea în fotoliul lăsat liber de Meleşcanu

Cursa pentru a doua funcţie în stat, cea de preşedinte al Senatului. Cine are cele mai multe şanse să îi ia locul lui Meleşcanu

„Cu siguranţă, candidatul PNL pentru preşedinţia Senatului, care a fost şi votat în Biroul Politic Naţional, este Alina Gorghiu”, a spus Ludovic Orban, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

USR ar putea avea un candidat propriu pentru şefia Senatului, însă cel mai probabil o vor susţine pe Alina Gorghiu, aşa cum au făcut şi ultima dată, în urma demisiei lui Călin Popescu-Tăriceanu. Aceştia spun că cel mai important este să nu lase şanse de câştig PSD-ului.

„A rămas să ne spună grupul de la Senat cum vor să procedeze. Ultima oară, noi am susţinut-o pe doamna Gorghiu, cred că e posibil să facem la fel şi acum. Nu a rămas stabilit, a fost o discuţie, după care, am concluzionat că mai bine o lăsăm grupului de la Senat”, a spus deputatul USR Claudiu Năsui, pentru MEDIAFAX.

„Ideea e să încercăm să punem un candidat care să nu fie PSD. Deci, ar trebui să ne unim şi probabil, în momentul ăsta, Alina Gorghiu e cea mai bună poziţionată”, a declarat Ionuţ Moşteanu, pentru MEDIAFAX.

Senatorii PMP o vor susţine, cel mai probabil, tot pe Alina Gorghiu.

„Noi am avut o serie de discuţii cu senatorii PNL şi încă nu am luat o decizie finală privind afilierea senatorilor PMP la grupul PNL (MUSCĂ) În caz că se va întâmpla afilierea asta, clar că o vom sprijini pe Alina Gorghiu, dar condiţionat”, a declarat senatorul PMP Lucian Iliescu, pentru MEDIAFAX.

Pe de altă parte, PSD a anunţat că va avea candidat propriu pentru şefia Senatului şi că nu îl vor mai susţine iar pe Teodor Meleşcanu.

„Nu se ştie. Sunt mai mulţi, sunt vreo şase colegi care doresc, din câte am înţeles”, a spus Marcel Ciolacu, pentru MEDIAFAX.

Potrivit calculelor matematice, PSD ar avea majoritate la Senat.

Totodată, surse din partid au afirmat pentru MEDIAFAX că în cursa internă se află şi senatorul PSD Şerban Nicolae.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, miercuri, că Teodor Meleşcanu a fost ales nelegal în funcţia de preşedinte al Senatului.

CCR a dezbătut, miercuri, sesizarea de neconstituţionalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR şi a unor senatori neafiliaţi privind alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Teodor Meleşcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, preşedinte al Senatului.

Meleşcanu a anunţat că nu va demisiona de la conducerea Senatului până la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial. Totodată, el a afirmat că nu are ce să îşi reproşeze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
meleşcanu,
senat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici