Cvorumul la adoptarea Legii pensiilor, unul dintre motivele PSD pentru a ataca legea la CC

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a declarat, joi, că unul dintre motivele pentru care PSD va contesta la CC Legea pensiilor unitare este acela că în plen nu mai exista cvorum în momentul adoptării acesteia de către Camera Deputaţilor.

22 afișări
Imaginea articolului Cvorumul la adoptarea Legii pensiilor, unul dintre motivele PSD pentru a ataca legea la CC

Cvorumul la adoptarea Legii pensiilor, unul dintre motivele PSD pentru a ataca legea la CC (Imagine: Mediafax Foto)

"Am anunţat de la tribuna Camerei atunci când am părăsit sala că lăsăm 70-80 de deputaţi să hotărască soarta a 6 milioane de români şi am anunţat atunci că în sală vor rămâne fără cvorum", a precizat Duşa.

Mircea Duşa a arătat că juriştii partidului pregătesc documentele pentru a contesta la Curtea Constituţională proiectul de lege, iar în acest material vor fi enunţate toate elementele de neconstituţionalitate.

El a spus că PSD are şanse mari la Curtea Constituţională, deoarece există "foarte multe chestiuni de neconstituţionalitate" în legea adoptată, cum ar fi încălcarea dreptului privat al cetăţeanului la pensie.

"Odată stabilit acest drept prin legi constituţionale, numeni nu poate lua acest drept de proprietate cetăţenului român şi, în primul rând, pensionarului", a adăugat Duşa.

Deputatul PSD a mai spus că sunt foarte multe chestiuni neconstituţionale în această lege. "Considerăm că, mai ales la femei, să ajungem la o vârstă de pensionare de 65 de ani, în condiţiile în care speranţa de viaţă în România este de 70 de ani, nu este corect", a arătat Mircea Duşa.

PSD va ataca Legea pensiilor la Curtea Constituţională pentru desfiinţarea pensiilor ocupaţionale şi introducerea acestora în sistemul public de pensii, a precizat deputatul PSD Ioan Cindrea, joi, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că formaţiunea social-democrată va contesta Legea sistemului unitar de pensii publice la Curtea Constituţională, în termenul legal prevăzut înainte de promulgarea actului normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici