Da sau ba pentru alegerile locale?

  • Autorităţile nu mai iau în calcul amânarea scrutinului electoral pentru locale
  • Autoritatea Electorală Permanentă mai caută funcţionari electorali
  • Salariul nu-i motivează pe oameni să se înscrie în rândul lucrătorilor din secţiile de votare
349 afișări
Imaginea articolului Da sau ba pentru alegerile locale?

Da sau ba pentru alegerile locale

Peste o lună mergi să-ţi votezi primarul şi consilierii locali. Autorităţile nu mai iau în calcul amânarea scrutinului electoral. Preşedintele ne asigură că măsurile de protecţie împotriva coronavirusului funcţionează şi ziua alegerilor se va desfăşura în siguranţă. Totuşi, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente face apel să te înscrii pe lista funcţionarilor electorali, pentru că mulţi din cei existenţi ar putea fi în incompatibilitatea.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Alegerile au fost deja amânate pentru că la momentul respectiv nu ar fi putut fi organizate în siguranţă. Acum, însă, ştim care sunt măsurile de protecţie care limitează transmiterea coronaviruslui.

Constantin Mituleţu - Buică, preşedintele Autoritatea Electorală Permanentă: La alegerile locale o parte dintre ei nu mai pot ocupa această funcţie de preşedinte, locţiitor sau operator, deoarece se află într-o incompatibilitate cu această funcţie pentru că nu trebuie să aibă rude de până la gradul al doilea, inclusiv, care să fie candidaţi sau chiar aceştia să-şi depună candidatura.

Salariile pentru funcţionarii electorali sunt motivante şi ajung chiar şi până la 1.250 de lei pentru cinci zile de muncă.

SALARII FUNCŢIONARI ELECTORALI PE ZI

Preşedinţii şi locţiitorii Birourilor Electorale  - 250-200 de lei

Membrii simpli de birou electoral – 150 – 100 de lei 

Membrii Biroului electoral central – 250 pe zi

Personalul tehnic auxiliar din Biroul Electoral Central – 200 de lei pe zi

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici