Video Dacian Cioloş, candidatul României pentru postul de comisar european

Guvernul l-a nominalizat pe Dacian Cioloş, fost ministru al Agriculturii, drept candidat al României pentru postul de comisar european, propunerea urmând să fie înaintată, luni, preşedintelui Traian Băsescu, a anunţat premierul Emil Boc.

202 afișări

"Guvernul l-a nominalizat pe Dacian Cioloş în funcţia de comisar european. Această propunere va fi înaintată preşedintelui României şi va fi transmisă preşedintelui Comisiei Europene. Am pus acest lucru în urma ratificării în Irlanda a Tratatului de la Lisabona, a semnării de către Polonia a Tratatului şi în aşteptarea ca şi Cehia să facă acelaşi demers", a spus Boc.

Dacian Cioloş, de profesie inginer agronom, a fost ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în perioada octombrie 2007-decembrie 2008, în Guvernul condus de Tăriceanu.

Conform procedurii, Guvernul unui stat membru UE propune un candidat pentru postul de comisar european, iar portofoliul acestuia este stabilit de către preşedintele Comisiei Europene.

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, că preşedintele CE Jose Manuel Barroso i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu, printr-o comunicare oficială, solicitarea de a face "alte trei nominalizări" pentru postul de comisar european.

Boştinaru a precizat că României nu i s-a transmis explicit faptul că nu va primi portofoliul Agriculturii, însă din solicitare reiese acest lucru.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat recent că România va încerca să obţină portofoliul Agriculturii în Comisia Europeană, iar în acest scop şi-a mobilizat "toţi prietenii", menţionând că Bucureştiul a lansat deocamdată o singură variantă, dar există şi alternativă.

Comisia Europeană, în actuala sa componenţă, are mandat până la 31 octombrie 2009. Membrii Comisiei sunt aleşi o dată la cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici