Dacian Cioloş îi numeşte mincinoşi pe guvernanţi: Nu îşi respectă, în buget, promisiunile electorale

PSD şi PNL nu îşi respectă, în buget, promisiunile electorale, spune liderul USR, Dacian Cioloş. El apreciază că veniturile prognozate în legea bugetului de stat sunt supraestimate.

390 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş îi numeşte mincinoşi pe guvernanţi: Nu îşi respectă, în buget, promisiunile electorale

Dacian Cioloş îi numeşte mincinoşi pe guvernanţi: Nu îşi respectă, în buget, promisiunile electorale

Dacian Cioloş spune că PSD şi PNL nu îşi respectă promisiunile electorale avansate cetăţenilor, prorogând o serie de măsuri care s-au dovedit a fi inaplicabile.

„Mă gândesc aici la salarii, care iată că sunt îngheţate cu toate că s-au promis creşteri salariale majore, pensiile - au fost promise creşteri cu 40% şi ştiau foarte bine că nu sunt realiste, au minţit oamenii şi azi vedem creşteri cu 10%, indemnizaţiile de vacanţă amânate, cupoane sociale amânate şi multe alte promisiuni ale PSD care sunt amânate pentru că nu sunt aplicabile. Nu doar PSD nu îşi ţine promisiunea, din propunerea de buget care e acum pe masă, nici promisiunea PNL de a avea un minim de 7% investiţii pentru anul viitor, cu tot PNRR-ul care e acolo, nici acea promisiune nu e ţinută. Chiar şi acum, în buza începerii guvernării, au făcut promisiuni şi unii, şi alţii când au negociat programul de guvernare pe care, loviţi de realitatea bugetară, nu le pot ţine”, declară Dacian Cioloş.

El precizează că parlamentarii USR vor propune amendamente la legea bugetului de stat.

„În primul rând, veniturile ni se par supraestimate. Un alt risc este nerealizarea reformelor prevăzute în PNRR pentru că, fără acele reforme, nu vor veni nici banii care au fost prinşi acum în buget. Am văzut cât se codesc, cei de la guvernare şi mai ales PSD, la a aplica reformele care au fost negociate de Guvernul PNL-USR-UDMR şi care sunt acolo în PNRR. De asta am spus că vom monitoriza foarte atent ceea ce se va întâmpla cu aceste reforme. Am mai constatat că un domeniu-cheie, dincolo de sănătate, din punctul nostru de vedere, educaţia, indiferent de cine ar fi la guvernare, trebuie să fie acum în centrul atenţiei. Avem şi <România educată>, care a fost ridicată la rangul de prioritate prezidenţială, şi, cu toate acestea, bugetul pentru educaţie e în continuare foarte slab. Nu s-au găsit bani pentru educaţie, chiar dacă am văzut că s-au găsit bani pentru creşterea bugetului Administraţiei Prezidenţiale cu peste 20%”, adaugă liderul USR.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cioloş,
buget,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici