Dacian Cioloş: Mă gândesc serios la modul în care să ţin aproape echipa încropită anul trecut la guvernare

Fostul premier Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, întrebat ce planuri de perspectivă are, că se gândeşte foarte serios la modul în care poate fi de folos „aici, acasă” şi la cel în care să ţină aproape echipa „încropită” anul trecut, la guvernare.

1516 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş: Mă gândesc serios la modul în care să ţin aproape echipa încropită anul trecut la guvernare

Dacian Cioloş: Mă gândesc serios la modul în care să ţin aproape echipa încropită anul trecut la guvernare (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Arhiva Foto)

Întrebat, la Europa FM, unde a acordat un interviu, ce planuri are, Cioloş a răspuns: „Pe termen scurt – un an, 2-3 ani – mă gândesc foarte serios la modul în care pot să fiu de folos aici acasă, după tot ce am învăţat în anii ăştia, şi la modul în care să pot să ţin aproape echipa sau o parte din echipa care s-a încropit în anul trecut la guvernare şi să valorificăm momentul pe care îl trăieşte societatea”.

El a expus trei variante de lucru: prima este varianta de a sta în afara partidelor; a doua - de a intra într-un partid, variantă despre care a spus că o priveşte cu teamă, dar nu o exclude - şi a treia variantă – de a înfiinţa un nou partid.

„Sunt mai multe variante: să stau în afara partidelor şi să încerc să-mi aduc contribuţia prin alte forme de organizare la ameliorarea modului de a face politică, de a-i încuraja pe cei care vor să intre în politică şi de a-i ajuta să facă politică altfel; de a intra într-un partid şi de a încerca prin exemplul propriu, că mai mult nu am ce să fac, să arătăm că se poate face politică şi altfel; şi soluţia de a face un alt partid, dar teama mea e că lumea se plictiseşte repede de un partid şi iar se întoarce la ideea că toţi sunt la fel”, a spus Cioloş care a arătat că priveşte cu teamă ideea de a intra într-un partid, că de aceea nici nu a intrat, dar că nu o exclude.


Întrebat dacă vrea să facă un partid, Cioloş a răspuns: „Mă gândesc şi la asta. Mă gândesc la toate soluţiile. Dar pe de altă parte, analizând stadiul la care sunt, mă duce cu gândul că în ultimii ani au apărut partide noi în România, dar cam toate au rămas acolo, se zbat să intre în Parlament, unele dintre ele nici nu au reuşit să intre în Parlament. Pe de altă parte, partidele mai vechi sunt de foarte multe ori hulite sau şi-au pierdut încrederea. Atunci mă întreb dacă soluţia e ca de fiecare dată să faci un partid nou, rămânând în aceeaşi politică, sau să găseşti modalitatea prin care să schimbi modul de a face politică, indiferent de partid”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici