Dacian Cioloş şi-ar putea transforma ONG-ul în PARTID: „Luăm în calcul inclusiv un proiect politic nou, o mişcare politică sau un partid politic"

Fostul premier Dacian Cioloş a dezvăluit că se gândeşte extrem de serios să-şi transforme ONG-ul într-o mişcare politică „inclusiv un proiect politic nou sau un partid politic”, explicând într-un interviu pentru RFI că principalul său obiectiv este acela de a se implica în viitoarele alegeri cu o alternativă credibilă la actuala clasă politică.

499 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş şi-ar putea transforma ONG-ul în PARTID: „Luăm în calcul inclusiv un proiect politic nou, o mişcare politică sau un partid politic"

Dacian Cioloş şi-ar putea transforma ONG-ul în partid: „Luăm în calcul inclusiv un proiect politic nou, o mişcare politică sau un partid politic" (Imagine: ANDREEA ALEXANDRU/ MEDIAFAX FOTO)

Cioloş a menţionat obiectivele organizaţiei neguvernamentale pe care o va lansa, punctând că îşi doreşte ca ONG-ul să cuprindă mai mulţi membri ai fost fostului Guvern: „E o organizaţie neguvernamentală cu obiective politice, în măsura în care politică înseamnă să fii preocupat de viaţa cetăţii, de ceea ce se întâmplă în societate. Aş vrea în primul rând şi am vrea în primul rând, pentru că vor fi parte a acestei asociaţii, în momentul în care o vom lansa, mai mulţi dintre membrii fostului Guvern, la nivele diferite, aş vrea să continuăm să lucrăm pe anumite proiecte pe care le-am început cât am fost la guvernare şi care nouă ni se par importante ca ele să fie implementate şi în domeniul economic şi în domeniul social, în domeniul educaţiei, în domeniul sănătăţii şi aşa mai departe”, a declarat Cioloş la RFI. 

Fostul prim ministru a mai spus că noua organizaţie va aduce propuneri legislative, care să poată fi susţinute de formaţiunile aflate în Parlament, referindu-se mai ales la PNL şi USR: „Vom veni cu propuneri, inclusiv cu propuneri legislative, care să poată să fie susţinute de partide care sunt în Parlament. Vă amintesc că această platformă iniţial când am lansat-o şi când eram prim-ministru, ea a fost susţinută de Partidul Naţional Liberal, de Uniunea Salvaţi România, care sunt în Parlament, cu care ne dorim şi în perioada următoare o colaborare deschisă, onestă, sigur, nu numai cu cele două partide, orice partide care pornind de la principiile şi valorile pe care le-am susţinut în această platformă vor fi gata să lucreze cu noi, ca să facem aceste propuneri, să promovăm aceste propuneri, vom fi deschişi la acest gen de colaborare. Deci vom coagula, vom concentra competenţă tehnică, specifică, politică pe anumite domenii, pentru a veni atât cu propuneri care pot face obiectul unor propuneri legislative în Parlament, prin intermediul partidelor membre în Parlament, dar şi cu propuneri de proiecte care pot fi implementate în colaborare directă cu mediul de afaceri, cu alte organizaţii neguvernamentale care lucrează pe anumite domenii şi care au nevoie de această expertiză, pentru a putea implementa proiecte”, a mai spus Cioloş.

Totodată, Dacian Cioloş a menţionat că îşi doreşte ca noul proiect politic să fie „o alternativă politică credibilă pentru viitoarele alegeri”: „Luăm în calcul foarte serios inclusiv un proiect politic nou, deci un proiect politic, o mişcare politică sau un partid politic. Indiferent de opţiunea pe care o vom avea, obiectivul nostru este să putem contribui la un proiect politic credibil sau o alternativă politică credibilă pentru viitoarele alegeri, dar care să nu aştepte viitoarele alegeri, pentru a veni cu anumite propuneri care să poată să fie implementate până atunci”, a conchis fostul premier tehnocrat. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici