Daea, către Ciucă, în criza cerealelor: Să nu mă lăsaţi în luptă singur, că sunt multe puşti pe mine

„Să nu mă lăsaţi, fraţilor, în luptă singur, că sunt multe puşti pe mine”, a spus în şedinţa de Guvern ministrul Agriculturii, Petre Daea, în contextul crizei cerealelor din Ucraina. Premierul Nicolae Ciucă l-a asigurat că nu va fi singur „nici de-aci înainte”.

1505 afișări
Imaginea articolului Daea, către Ciucă, în criza cerealelor: Să nu mă lăsaţi în luptă singur, că sunt multe puşti pe mine

„Vă cer sprijin, stimaţi colegi, să nu mă lăsaţi în luptă singur! O pot duce, dar...”, a spus Petre Daea, în timp ce vorbea în şedinţa de guvern despre mecanismele care trebuie implementate pentru monitorizarea culoarului de tranzit al cerealelor din Ucraina.

„Presupun că până acum nu v-aţi simţit singur... Nici de-aci înainte, domnule ministru, nu o să fiţi singur”, a replicat premierul.

„Păi să nu mă lăsaţi, fraţilor, că sunt multe puşti pe mine”, a încheiat ministrul Daea.

În spaţiul public au apărut în ultima perioadă informaţii potrivit cărora PSD ar intenţiona schimbarea ministrului Agriculturii, Petre Daea.

Ministrul Petre Daea i-a spus, miercuri, ministrului Agriculturii din Ucraina despre contextul actual care este mult mai grav dat fiind faptul că 3 state (Polonia, Ungaria şi Slovacia) au luat măsuri unilaterale de interzicere a importului, la care s-a adăugat şi Bulgaria cu interzicere importului începând cu data de 24 aprilie. În aceste condiţii România rămâne singura poartă de import a produselor din Ucraina.

„România a luat măsura de intensificare a verificărilor în vamă a calităţii produselor importate din Ucraina, verificări coordonate de către ANSVSA, conform legislaţiei europene în vigoare. Această măsură a fost comunicată ministrului ucrainean. De asemenea, ministrul ucrainean a fost informat că statul român va implementa măsuri de securizare suplimentară pentru transportul produselor care tranzitează teritoriul României către state terţe. Începând de mâine (joi - n.r.) un colectiv de specialişti format din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Finanţelor şi ai MADR va proceda imediat la implementarea soluţiilor tehnice pentru monitorizare. De asemenea, am rugat pe ministrul ucrainean sa folosească toate mijloacele pe care le are la dispoziţie pentru ca agenţii economici din Ucraina să reducă exportul de cereale şi plante oleaginoase către România, dirijând exportul pentru culoarele de tranzit, spre ţările care au nevoie de aceste produse. Am informat că miniştrii agriculturii din Polonia, Bulgaria, Ungaria Slovacia şi România au făcut propuneri vicepreşedintelui Comisiei Europene Valdis Dombrovskis comisar european responsabil cu politica comerciala la nivelul UE şi comisarului pe probleme de agricultura, Janusz Wojciechowski privind regulile de comerţ”, a spus Petre Daea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici