Dan Barna: 26 mai e ziua când cei care ne-au făcut de râs la Bruxelles se întorc acasă

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, duminică, la Sibiu, că principalul obiectiv al USR reprezintă obţinerea a minimum trei mandate de europarlamentar şi că a alocat resurse şi experienţă pentru ca „europarlamentarii PSD care au făcut România de râs la Bruxelles să se întoarcă acasă”.

1411 afișări
Imaginea articolului Dan Barna: 26 mai e ziua când cei care ne-au făcut de râs la Bruxelles se întorc acasă

Dan Barna: 26 mai e ziua când cei care ne-au făcut de râs la Bruxelles se întorc acasă

„26 mai este ziua când cei care ne-au făcut de râs la Bruxelles, când europarlamentarii PSD îşi vor face bagajele pentru a se întoarce acasă. Pentru acest obiectiv perioada următoare USR a alocat resurse şi experienţă şi profesionalism. Îi prezint pe primii trei candidaţi la europarlamentare pe lista USR: Cristian Ghinea, Clotilde Armand, Nicolae Ştefănuţă”, a declarat Dan Barna, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu.

Liderul USR a precizat că nu a luat încă decizia dacă va merge pe liste comune cu partidul lui Dacian Cioloş, PLUS, pentru alegerile europarlamentare. Acesta a anunţat că se va analiza şi va decide în perioada următoare, negocierile fiind încă deschise.

„Până la sfârşitul săptămânii viitoare decizia trebuie să fie luată, pentru că va trebui să strângem semnăturile necesare pentru a intra în alegeri”.

Întrebat de jurnalişti dacă USR va merge în competiţia pentru Parlamentul European cu doar trei membri, Dan Barna a răspuns: „Pot să vă asigur că mai mult decât cei de la masă vor fi în Parlamentul European”.

Candidaţii anunţati pentru alegerile europarlamentare s-au arătat pregătiţi pentru cursa în care au intrat, afirmând că vor merge din casă în casă „pentru a le vorbi românilor despre Europa”.

„Am discutat despre cum vom merge pe stradă, la uşile românilor să le vorbim despre Europa şi despre modul în care europa are urmări în viaţă noastră de zi cu zi pentru că nu este vorba doar de faptul că vor merge nişte oameni la Bruxelles. Sunt primele alegeri, va fi un semnal puternic că România s-a săturat de PSD. Fiecare dintre cei aflaţi la masă pot pune pe masă românilor cv-uri impresionate, idei bune. Eu am studiat la Londra. Până acum europarlamentarii români au fost o sursă de ruşine. Asta trebuie să înceteze”, a afirmat Cristian Ghinea, la Sibiu.

Clotilde Armand, aflată pe locul doi în lista USR pentru Parlamentul European, a declarat că se va implica în domeniile economic şi infrastructură.

„Sunt consilier local la Sectorul 1 Bucureşti. Nu am fost candidată la alegerile parlamentgare pentru că cred în rolul meu de consilier local. Acum e un dezastru creat de PSD-ALDE şi cred că trebuie să punem toate forţele noastre pentru a schimbă realitatea de astăzi. Sunt atât de preocupaţi să îşi justifice derapajele în domeniul justiţiei încât nu mai au o altă marjă de negociere. Vedeţi spaţiul Schengen. Românii au nevoie de o voce puternică pentru a servi interesele României. Pentru a fi această voce puternică ne implicăm astăzi. Eu voi fi implicată la tot ce înseamnă economie şi domeniul de infrastructura de care are mare nevoie România”, a conchis Armand, la Sibiu.

Şi Nicolae Ştefănuţă a afirmat că va promova în campania sa electorală drepturile românilor în UE.

„Sunt la Bruxelles din prima zi a aderării UE, din 2007 şi am intrat în campania asta împreună cu colegii mei cu un gând. Eu vreau să le spun colegilor şi românilor adevărul. Temă campaniei pentru mine poate fi şi drepturile europenilor, cetăţeni români. Am avut politicieni care nu s-au priceput să facă acest lucru”, a declarat Ştefănuţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici