Dan Barna anunţă că îi va cere lui Ludovic Orban o listă cu echipa noului Guvern

Dan Barna a anunţat că îi va solicita premierului desemnat Ludovic Orban o listă cu echipa guvernamentală a noului Cabinet. Liderul USR a adăugat că marţi va discuta cu preşedintele PNL despre alternativele pe care le va prezenta acesta, având în vedere că nu mai există majoritate parlamentară.

144 afișări
Imaginea articolului Dan Barna anunţă că îi va cere lui Ludovic Orban o listă cu echipa noului Guvern

Dan Barna anunţă că îi va cere lui Ludovic Orban o listă cu echipa noului Guvern

„Sunt mai multe variante, asumarea răspunderii pe nişte proiecte de lege (...), mai sunt elemente legate de Secţia Specială, legate de legile justiţiei, chestiunea cu pensionarea anticipată a magistraţilor. Am văzut ieri că nu există majoritate, astăzi vom discuta concret despre ce alternative va prezenta premierul. De asemenea, am vrea să vedem şi voi solicita premierului o listă a Cabinetului la care s-a gândit”, a declarat Dan Barna, marţi, la RFI.

Preşedintele USR a adăugat că, în cazul în care Ludovic Orban îşi asumă răspunderea pentru „Fără Penali”, alegerea primarilor în două tururi şi abrogarea recursului compensator, atunci va susţine fără probleme noul Executiv.

„Este unul din scenariile foarte posibile. Dacă premierul îşi asumă răspunderea, avem o garanţie că într-adevăr PNL intenţionează cu adevărat să meargă în această direcţie a reformelor şi asta o să susţinem fără nici un fel de problemă”, a explicat Barna.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins introducerea pe ordinea de zi a plenului de luni a proiectelor privind alegerea primarilor în două tururi, iniţiativa legislativă „Fără penali”, precum şi abrogarea recursului compensatoriu, solicitare formulată de către PNL.

Ulterior deciziei conducerii Camerei, Ludovic Orban a afirmat că formarea majorităţii parlamentare este necesară pentru învestirea guvernului, iar formarea acesteia pentru adoptarea unor proiecte legislative, nu ţine de PNL, deoarece fiecare partid decide ce poziţie are.

USR urmează să aibă o nouă rundă de negocieri cu Ludovic Orban, marţi, la ora 15.00, la Parlament.

Taguri:
barna,
guvern,
orban

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici