Dan Barna, despre anunţul lui Tudorel Toader privind şefia DNA: E greu să găsească un profil de competenţa Vioricăi Dăncilă

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind respingerea candidaţilor la şefia DNA ”confirmă faptul că e destul de greu să găsească un profil de competenţa doamnei Dăncilă care să fie plasat în fruntea DNA”.

1844 afișări
Imaginea articolului Dan Barna, despre anunţul lui Tudorel Toader privind şefia DNA: E greu să găsească un profil de competenţa Vioricăi Dăncilă

Dan Barna, despre anunţul lui Tudorel Toader privind şefia DNA: E greu să găsească un profil de competenţa Vioricăi Dăncilă

”Anunţul ministrului Justiţiei confirmă faptul că este destul de greu pentru actuala majoritate să găsească un profil de competenţa doamnei Dăncilă care să fie, de asemenea, plasat şi în fruntea DNA, pentru că orice persoană care are o carieră consistentă şi o competenţă anterior dovedită nu îndeplineşte criteriile dlui Toader şi ale majorităţii condusă de dnii Dragnea şi Tăriceanu. Din această perspectivă, într-adevăr, niciunul din cei patru nu corespundea, pentru că fiecare este profesionist”, a declarat pentru MEDIAFAX Dan Barna.

El a mai spus că mi nistrul Justiţiei, Tudorel Toader, încearcă să amâne pe cât posibil numirea unui şef la DNA până când preşedintele Klaus Iohannis va fi obligat să amne legea prin care va avea dreptul să respingă o singură dată nominalizarea la această funcţie.

”În acel moment vor avea deschisă poarta să numească un specialist din probabuil zona Teleorman, un specialist în gospodărie şi atelier”, a adăugat Barna.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu este de acord cu niciunul dintre cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror-şef DNA, procedura urmând a fi reluată, potrivit unui anunţ al ministerului Justiţiei.

"În cadrul procesului de selecţie s-a apreciat că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare desemnării pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situaţiei actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanţelor manageriale", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici