Dan Barna (USR), reacţie la scrisoarea lui Giuliani: Nu are consistenţă politică. Aşteptăm scrisoare şi de la frizerul lui Trump

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat luni că scrisoarea trimisă de avocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, nu are nicio „consistenţă din punct de vedere politic”, afirmând, ironic, că şeful statului va primi probabil mesaje şi din partea frizerului şi bucătarului preşedintelui SUA.

4487 afișări
Imaginea articolului Dan Barna (USR), reacţie la scrisoarea lui Giuliani: Nu are consistenţă politică. Aşteptăm scrisoare şi de la frizerul lui Trump

Foto: Mediafax Foto/Andreea Alexandru

„Aştept cu înfrigurare şi aşteptăm toţi timpul când va veni şi scrisoarea frizerului domnului Trump. Sunt convins că şi preşedintele Iohannis aşteaptă cu îngrijorare mesajele devastatoare care urmează probabil să vină de la frizerul şi apoi de la bucătarul lui Donald Trump criticând activitatea domnului Augustin Lazăr”, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele USR, Dan Barna.

El a apreciat scrisoarea ca fiind produs al unei activităţi de lobby.

„Această scrisoare nu are nicio consistenţă din punct de vedere politic.Scrisoarea pare dictată de Liviu Dragnea şi Antena 3. Poziţia SUA a fost în repetate rânduri exprimată de mesajele Departamentului de stat şi ale Ambasadei SUA la Bucureşti şi este exact în direcţia contrară a dictării pe care domnul Juliani a decis să o semneze”, a mai afirmat liderul USR.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al New York a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunile asupra judecătorilor.

„Dragă domnule preşedinte Iohannis

Vă scriu ca să îmi exprim îngrijorarea în legătură cu prejudiciul continuu adus statului de drept în România, comis sub pretextul aplicării cu eficienţă a legii. Acest prejudiciu afectează negativ, în mod direct, cursul investiţiilor străine directe în România, deoarece niciun investitor raţional nu ar investi într-un loc în care domnia legii şi sistemul legal fac subiect al manipulării făcute de cei de la putere.

Înainte de alegerea mea în funcţia de primar al New York-ului, am servit ca oficial de rang înalt în Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, deţinând şefia reputatului birou de procurori din New York. De-a lungul mai multor ani, ca procuror, am investigat şi urmărit personal, sau am condus acuzarea unui număr mare de cazuri de corupţie publică, ceea ce a dus la condamnarea a numeroşi demnitari”, arată primul fragment din scrisoarea trimisă de avocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, către preşedintele României, Klaus Iohannis şi alţi oficiali români.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici