Dan Costescu, despre neînţelegerile cu Cioloş: Nu am găsit o cale comună în reformarea CNADNR - VIDEO

Fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, a declarat luni, într-un interviu pentru ziarul Gândul că demisia sa a venit ca urmare a unor neînţelegeri pe care le avea cu premierul Dacian Cioloş, pornind de la modul de comunicare şi până la viziunea asupra restructurării CNADNR.

1283 afișări
Imaginea articolului Dan Costescu, despre neînţelegerile cu Cioloş: Nu am găsit o cale comună în reformarea CNADNR - VIDEO

Dan Costescu, despre neînţelegerile cu Cioloş: Nu am găsit o cale comună în reformarea CNADNR - VIDEO

"Atunci când sunt diferenţe de opinii, ele trebuie rezolvate cât mai rapid. Diferenţele de opinie erau cu premierul Cioloş. Este vorba despre stil de lucru, veneam din medii diferite. Pe partea de comunicare aveam păreri diferite asupra a când trebuie comunicate proiectele, eu eram de părere că trebuie să avem ceva concret, solicitările erau de a comunica mai des", a declarat fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, într-un interviu pentru ziarul Gândul.

Cât priveşte decizia de a demisiona din cabinetul Cioloş, fostul ministru al Transporturilor a declarat că "au fost mai multe lucrurări care s-au strâns. Unul dintre ele era reformarea CNADNR, la care eu îmi menţin şi acum părerea ca om care am lucrat în structură, acolo s-a dorit o comunicare rapidă a acestui lucru, eu am spus că o restructurare la o companie de importanţa CNADNR nu poate să ia mai puţin de 2-3 ani, dar ne-o asumăm într-un an, dânsul a vrut chiar şi mai devreme, aici nu a găsit nicio cale comună".

Dan Costescu a demisionat în data de 5 iunie din funcţia de ministru al Trannsporturilor, decizia fiind luată cu câteva minute înainte ca premierul Cioloş să iasă public să anunţ mai multe remanieri.

Costescu fusese criticat anterior pentru că a numit transportul cu trenul unul de lux. Acum revine însă şi spune că a făcut referire la situaţia din alte state.

"Nu m-am referit deloc la România, m-am referit la Europa, era vorba de alte ţări. Acolo trenul este un lux, de exemplu un bilet între Nuremberg şi Munchen cu autocarul este 10-12 euro, cu trenul este 50-60 de euro, deci de aproape cinci ori mai mult. Acolo pe peronul gării găseşti segmentul de administraţie mică şi medie, toată lumea cu laptop pentru că vrea să lucreze în tren. La asta m-am referit. La luxul din Germania şi Italia, Franţa, pentru că este la fel. La noi calea ferată este îtr-o stare deplorabilă, în ultimii 25 de ani nu s-a investit aproape deloc. Înainte de 1989 se refăceau 800 de km pe an, în ultimii 25 de ani primeam bani de reparaţii pentru 8 km pe an", a mai spus Costescu în interviul pentru ziarul Gândul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici