Dan Diaconescu: Grupul PPDD va vota în Parlament pentru declaraţia privind demisia lui Băsescu

Grupul parlamentar al PPDD va vota, miercuri, la şedinţa Parlamentului, pentru declaraţia prin care i se cere demisia de onoare preşedintelui Traian Băsescu, a anunţat, marţi, Dan Diaconescu, într-o conferinţă de presă.

181 afișări
Imaginea articolului Dan Diaconescu: Grupul PPDD va vota în Parlament pentru declaraţia privind demisia lui Băsescu

Dan Diaconescu: Grupul PPDD va vota în Parlament pentru declaraţia privind demisia lui Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Mâine, grupul PPDD va vota pentru demisia domnului preşedinte Traian Băsescu, va vota în favoarea rezoluţiei propuse de unii lideri ai Parlamentului deja. Vom vedea la capătul şedinţei de mâine cine sunt ceilalţi parlamentari, cine sunt celelalte partide româneşti care sunt alături de PPDD sau sunt în sensul acesta al alianţei anti-Băsescu, împotriva domnului Traian Băsescu", a spus Dan Diaconescu.

El a arătat că "aşteaptă cu mult interes" votul de miercuri din Parlament.

"Pe de altă parte, aşteptăm cu mult interes votul de mâine, pentru că adineaori s-a mai produs o premieră aici în Parlament, în sensul că două legi organice au picat fiindcă foarte mulţi parlamentari de la UDMR şi de la UNPR, fie nu au votat, fie s-au abţinut, fie au votat împotriva acestor legi, prin urmare vom vedea dacă începând de mâine încolo se va constitui şi o nouă coaliţie guvernamentală sau se va întâmpla un seism în sânul actualei coaliţii. Aşadar, noi suntem pregătiţi pentru orice şi vom vedea de mâine după-amiază încolo ce se va întâmpla pe scena politică românească", a adăugat Diaconescu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, luni, că Birourile Permanente au aprobat convocarea pentru miercuri dimineaţă a plenului reunit al celor două Camere, în care se va discuta şi supune votului declaraţia politică prin care i se cere demisia de onoare preşedintelui Băsescu.

Parlamentarii PNL au adoptat, marţi, în grupurile reunite, un proiect de declaraţie distinctă de cea a lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu.

Parlamentarii PDL nu vor participa, miercuri, la plenul reunit pentru adoptarea declaraţiei pe tema demisiei preşedinteului Traian Băsescu, după cum a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, la finalul şedinţei coaliţiei, că Uniunea analizează opotunitatea unei declaraţii a Parlamentului privind demisia preşedintelui Traian Băsescu, urmând să ia o decizie miercuri dimineaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici