Dan Nica: Afacerea Aeroportul Adunaţii Copăceni, un tun imobiliar al lui Orban

Vicepreşedintele PSD Dan Nica a declarat, miercuri, că intenţia Ministerului Transporturilor de a construi un aeroport în zona localităţii Adunaţii Copăceni din judeţul Giurgiu ar ascunde un tun imobiliar al ministrului Ludovic Orban.

86 afișări
Imaginea articolului Dan Nica: Afacerea Aeroportul Adunaţii Copăceni, un tun imobiliar al lui Orban

Dan Nica: Afacerea Aeroportul Adunaţii Copăceni, un tun imobiliar al lui Orban (Imagine: Mediafax Foto)

Nica a afirmat, după şedinţa departamentelor comune PSD şi PC, că afacerea aeroportului din zona Adunaţii Copăceni ar constitui "un tun imobiliar dat pe ultima sută de metri de Ludovic Orban".

Dan Nica a explicat că, atunci când se ia decizia construirii unui aeroport, procedura trebuie să respecte câteva faze premergătoare, legate de studiul de mediu, de fezabilitate, de conexiuni rutiere, de infrastructură specific aeroportuară.

El a apreciat că anunţarea intenţiei construirii acestui aeroport înaintea derulării acestor faze premergătoare s-a făcut după ce "nişte băieţi deştepţi" au cumpărat teren în zona respectivă.

Nica a afirmat că, dacă ancheta Corpului de Control al Prim-ministrului nu va lămuri până pe 3 septembrie, când începe noua sesiune parlamentară, dacă s-au respectat toate procedurile preliminare prevăzute de lege în cazul aeroportului de la Adunaţii Copăceni, PSD va apela la toate mijloacele care îi stau la dispoziţie, inclusiv formarea unei comisii parlamentare de anchetă sau iniţierea unei moţiuni de cenzură.

"Nu cred ca premierul Tăriceanu poate să îşi permită să îşi asocieze numele cu un asemenea tun imobiliar, care a fost dat prin metode care amintesc mai degrabă de ceea ce s-a întâmplat de curând la Craiova", a spus Nica.

Guvernul a aprobat, în urmă cu o săptămână, un act normativ privind efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia unui aeroport în zona de sud a Bucureştiului, ca urmare a creşterii traficului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru, a declarat că Executivul a luat această decizie pentru a răspunde necesităţilor Capitalei, un oraş în plină dezvoltare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici