Dăncilă: Dacă preşedintele Iohannis va dori să discutăm înainte de CSAT, voi avea toată deschiderea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că dacă preşedintele Klaus Iohannis va dori să discute despre numirile miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării Regionale înaintea şedinţei de marţi a CSAT, ea are ”toată deschiderea de a purta această discuţie”.

193 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: Dacă preşedintele Iohannis va dori să discutăm înainte de CSAT, voi avea toată deschiderea

Dăncilă: Dacă preşedintele Iohannis va dori să discutăm înainte de CSAT, voi avea toată deschiderea

”Dacă dl. preşedinte va avea disponibilitatea, dacă va dori să discutăm despre aceste două numiri (la ministerele Transporturilor şi Dezvoltării Regionale - n.r.), aşa cum am procedat de fiecare dată, voi avea toată deschiderea de a purta această discuţie. Dacă nu, nu avem decât o singură alternativă, aceea de a aştepta hotărârea CCR, pentru că am văzut că dl. poreşedinte nu vrea să facă nicio nominalizare până la decizia Curţii Constituţionale”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată dacă va avea marţi o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis înaintea şedinţei CSAT.

Potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale, marţi, începând cu ora 13.00, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, în debutul şedinţei de Guvern, că a sesizat Curtea Constituţională a României pentru a soluţiona "blocajul" pe care l-a creat preşedintele Klaus Iohannis prin neluarea deciziei de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării.

"Singura situaţie incertă în acest moment este creată de domnul Iohannis prin blocajul numirilor în două domenii importante, la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării. Cred că jocul politic trebuie să înceteze îna ceastă perioadă. Ne dorim să avem o Preşedinţie (a Consiliului UE - n.r.) de succes, iar acest lucru se poate face doar oferind legitimitate tuturor miniştrilor din Cabinet. De aceea astăzi am sesizat CCR pentru a soluţiona acest blocat creat de domnul preşedinte. Nu mi-am dorit acest lucru, nu îmi doresc acest lucru, dar intereseul României este mai presus de o ambiţie, de interesul politic sau de o campanie electorală", a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referitor la o decizie privind numirile de la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, că analiza este încă în lucru, dar remanierile sunt făcute de ochii lumii, fiind înlocuiţi oameni slabi cu alţii şi mai slabi.

Întrebat care este soluţia pentru a ieşi din impas Cabinetul Dăncilă, şeful statului a spus: "Soluţia e a PSD. Nu au decât să vină cu oameni performanţi. Nu am finalizat analiza".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici