Dăncilă, despre condamnarea lui Dragnea: Eram la Guvern împreună cu miniştrii când am aflat vestea

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că era la Guvern şi discuta cu miniştrii despre rămânerea sau ieşirea de la guvernare atunci când a a aflat despre condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

217 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, despre condamnarea lui Dragnea: Eram la Guvern împreună cu miniştrii când am aflat vestea

Dăncilă, despre condamnarea lui Dragnea: Eram la Guvern împreună cu miniştrii când am aflat vestea

„Eram la Guvern împreună cu miniştrii. Discutam despre rămânerea sau ieşirea de la guvernare. Discutam cu miniştri când am primit vestea. Vă daţi seama că a fost o lovitură. Pierderea alegerilor şi imdiat a doua zi arestarea preşedintelui partidului”, a declarat Viorica Dăncilă, luni seară la TVR 1.

Preeşdintele interimar al PSD a adăugat că a convocat Comitetul Executiv deoarece fără implicare imediată partidul ar fi riscat să se scindeze.

„Atunci am dat telefon şi am convocat CEx pentru că era necesară implicarea, era necesar să chemi liderii ca partidul să nu se scindeze. Am convocat CEx. M-am întâlnit şi cu deputaţii şi senatorii PSD. Am avut o întâlnire şi cu Călin Popescu Tăriceanu, cu cei de la ALDE. A trebuit să ne repliem imediat, pentru că nu era timp de pierdut. Nu. Ultima discuţie cu Liviu Dragnea am avut-o seara”, a completat Dăncilă.

Aceasta a mai spus că Liviu Dragnea era un foarte bun organizator, ca lider al PSD, însă a observat şi la mitingul partidului de la Iaşi, din perioada campaniei electorale, când s-a văzut ura oamenilor faţă de preşedintele formaţiunii.

„Liviu Dragnea, ca şi lider de partid, era un foarte bun organizator. Ca şi om politic avea această înclinare de a ştii unde să meargă. Din păcate, s-a acumulat multă ură. Nu ştiu. Poate şi noi am cultivat-o. Dar am văzut doar ură. Am fost şi la Iaşi şi am încercat să vorbesc cu oamnii de acolo. Oamenii aceia urau foarte mult şi orice le-am fi spus. Eram în locul în care s-a desfăşurat acea reuniune şi le spuneam colegilor din Guvern că pe mine mă cutremură atâta ură şi modul în care se raportează la preşedintele partidului iar acest lucru se va răsfrânge pe partid. Şi, din păcate, aşa a fost”, a mai afirmat Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici