Dăncilă: Finlanda vrea să ia din experţii României pentru Preşedinţia rotativă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară, la Antena 3, că s-au făcut eforturi foarte mari în timpul Preşedinţei României a Consiliului UE, iar Finlanda doreşte să ia din experţii români pentru mandatul său.

2996 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: Finlanda vrea să ia din experţii României pentru Preşedinţia rotativă

Dăncilă: Finlanda vrea să ia din experţii României pentru Preşedinţia rotativă

”Am văzut că a lăudat Preşedinţia României (a Consiliului UE n.r.) dar nu a spus nimic despre Guvern. Această laudă era cumva asumată şi domnul preşedinte ştie foarte bine că s-au făcut eforturi foarte mari, a fost o muncă susţinută a tuturor miniştrilor, a fost o muncă a ministrului Afacerilor Europene, George Ciamba, a fost munca reprezentanţei României la Bruxelles. Această apreciere din partea domnului preşedinte, de fapt, este o confirmare a faptului că atunci când am spus la început că suntem pregătiţi am avut dreptate.

”Să nu uităm că la preluarea preşedinţiei domnul preşedinte şi-a arătat neîncrederea. Am văzut atunci că Finlanda chiar voia să ne ţină locul. Acum Finlanda vrea să ia din experţii României pentru Preşedinţia rotativă. Au fost discuţii în acest sens.(...) Toţi au recunoscut că s-a gestionat foarte bine preşedinţia de către Guvernul României şi de către Reprezentanţă. Chiar liderii europeni, prim-miniştrii, indiferent de grupul politic din care fac parte, chiar alte state care nu sunt membre ale UE au apreciat modul în care România a deţinut Preşedinţia rotativă a Consiliului UE.”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Înaintea începerii Preşedinţiei României a Consiliului UE, premierul Juha Sipilä a afirmat că Finlanda a propus să preia Preşedinţia, precizând că Bucureştiul a transmis că nu este necesar acest lucru.

 

Taguri:
dancila,
ue,
finlanda

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici