Dăncilă: Iohannis ar susţine o altă persoană care are aceleaşi probleme ca Laura Codruţa Kovesi? Este vorba despre un suport ţintit, doar către Kovesi

Viorica Dăncilă a spus, sâmbătă, la Târgu-Mureş, în faţa reprezentanţilor PSD ai organizaţiei judeţene Mureş, că PSD este „de neclintit” şi va ridica din faţa sa orice obstacol. „Am văzut acum un partid apărut nou, care ne propune să trăim în grupuri”, a adăugat Dăncilă.În legătură cu faptul că Emmanuel Macron i-a promis lui Iohannis că o va susţine pe Kovesi la şefia Parchetului European, Viorica Dăncilă s-a întrebat dacă Iohannis ar susţine o altă persoană cu probleme similare ale Codruţei Kovesi şi a atras atenţia că ste vorba despre un suport ţintit, doar către Kovesi.

2815 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: Iohannis ar susţine o altă persoană care are aceleaşi probleme ca Laura Codruţa Kovesi? Este vorba despre un suport ţintit, doar către Kovesi

Dăncilă, în faţa reprezentanţilor PSD din lTârgu-Mureş: Vă garantez că suntem de neclintit

Viorica Dăncilă a astras atenţia reprezentanţilor PSD ai organizaţiei judeţene Mureş că vin trei rânduri de alegeri: prezidenţiale, locale şi parlamentare şi sunt strâns legate una de cealaltă, „pentru că un rezultat bun la alegerile prezidenţiale reconfirmă încrederea cetăţenilor în cei care au fost aleşi, confirmă încrederea pe care cetăţenii o acordă celor care vor reprezenta PSD la alegerile locale, un rezultat bun înseamnă că ne dorim un preşedinte care să nu mai împartă românii în <ai mei> şi <ai altora>”.

În contextul în care vorbea despre necesitatea alegerii unui preşedinte care să îi reprezinte pe toţi şi să aducă unitate, Dăncilă a afirmat: „Avem nevoie de oameni care iubesc oamenii. Am văzut acum un partid apărut nou, care ne propune să trăim în grupuri, care ne propune tot ceea ce nu se potriveşte poporului român, un partid care urăşte, iar ura atrage ura şi nu putem accepta ca în România să implementăm ura”.

De asemenea, Dăncilă a spus că delegaţia PSD va merge din Mureş spre Sibiu, unde „sunt vreo 100 de cetăţeni care ne aşteaptă nu cu intenţii”.

„Sunt dintre cei care sau învăţat că pot rezolva lucrurile prin jigniri, prin ţipete, prin cuvinte urâte. Nu ne este teamă pentru că ştim că în spatele nostru sunt oamenii care procedează altfel. Vă garantez că suntem de neclintit. Nu ne este teamă, nu vom face niciun pas înapoi, pentru că ştim că un pas înapoi al nostru este un pas înainte al altora. Vom ridica din faţa noastră orice obstacol”, a mai spus Dăncilă.

Dăncilă: Iohannis ar susţine o altă persoană care are aceleaşi probleme ca Laura Kovesi?

Viorica Dăncilă a spus, sâmbătă, la Târgu-Mureş, legat de faptul că Emmanuel Macron i-a promis lui Iohannis că o va susţine pe Kovesi la şefia Parchetului European, că se întreabă dacă Iohannis ar susţine o altă persoană cu probleme similare ale Codruţei Kovesi.

Întrebată, la o conferinţă de presă, despre faptul că preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a promis lui Klaus Iohannis, într-o convorbire telefonică avută vineri, că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert de la conducerea Parchetului European şi o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru această funcţie, Dăncilă a spus că şi-a spus deja punctul de vedere.

„Cât timp o persoană are semne de întrebare pentru activitatea sa, cât timp a fost demisă pentru rezultatele activităţii pe care a desfăşurat-o, cred că trebuie să se lămurească mai întâi aceste aspecte. Aş întreba dacă preşedintele Iohannis ar susţine o altă persoană, care are aceleaşi probleme. Cred că este vorba despre un suport ţintit, doar către Kovesi”, a afirmat Dăncilă.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a promis lui Klaus Iohannis, într-o convorbire telefonică avută vineri,că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert de la conducerea Parchetului European şi o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru această funcţie.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Preşedintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcţia de procuror-şef european. În virtutea bunei colaborări şi a bunei înţelegeri între cei doi şefi de stat, Preşedintele Emmanuel Macron i-a transmis Preşedintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert şi că o va susţine pe doamna Laura Codruţa Kövesi la conducerea Parchetului European”, a anunţat, vineri, Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele David Sassoli a reiterat, joi, susţinerea faţă de Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, anunţă instituţia, într-un comunicat de presă.

Laura Codruţa Kovesi a declarat, duminică, într-un interviu acordat BBC referitor la candidatura sa la Parchetul european, că Guvernul României nu a susţinut-o la Bruxelles, precizând însă că acest lucru nu a contat în demersul său pentru că „nu a aşteptat niciodată ajutorul lor”.

Dăncilă: Sper ca luni să am un răspuns de la Iohannis. Nu am luat în calcul respingerea unei propuneri

Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că speră ca luni să primească un răspuns din partea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la propunerile de miniştri pentru cele trei portofolii guvernamentale. Şeful Executivului a afirmat că nu a luat în calcul respingerea unei propuneri.

„Este weekend, nu am niciun răspuns de la domnul preşedinte Iohannis. Sper ca luni să am un răspuns. Nu am luat în calcul respingerea unei propuneri. În această situaţie vom avea o discuţie în cadrul Comitetului Executiv Naţional”, a declarat Viorica Dăncilă, la Târgu Mureş.

Premierul a anunţat, miercuri, că a discutat telefonic cu şeful statului despre propunerile de miniştri.

Viorica Dăncilă a anunţat, la ultimul CEx al PSD modificările din Guvern, Ramona Mănescu fiind propunerea pentru Externe, Nicolae Moga pentru Interne, iar Mihai Fifor pentru funcţia de vicepremier pe Parteneriate Strategice.

Taguri:
dăncilă,
psd,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici