Dăncilă: Un fost consilier al PD de atunci a coborât dintr-o maşină. M-a lovit

Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară la România Tv, că a avut parte şi de momente dificile, de când este în politică. Premierul a povestit cum, în perioada în care era europarlamentar, un fost consilier al Partidului Democrat a coborât din maşină şi a lovit-o.

12027 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: Un fost consilier al PD de atunci a coborât dintr-o maşină. M-a lovit

Dăncilă: Un fost consilier al PD de atunci a coborât dintr-o maşină. M-a lovit

Întrebată, într-un interviu acordat postului România Tv, care a fost cel mai dificil moment, de când este în politică, Viorica Dăncilă a răspuns: „Sunt de 23 de ani în politică. Sunt destul de mulţi ani. Am avut şi lucruri bune şi lucruri rele. Am candidat la primărie. Nu a fost plăcut să pierd, dar în acelaşi timp mi-am felicitat adversarul pentru că a câştigat. Am avut momente neplăcute cu Opoziţia. Moment în care s-au comportant violent”.

Chestionată dacă situaţia a escaladat în jigniri sau îmbrânceli, premierul a replicat: „Da, un fost consilier al Partidului Democrat de atunci a coborât dintr-o maşină, m-a lovit. Eram europarlamentar. Sunt lucruri prin care am trecut. Am făcut această campanie şi probabil de aceea urăsc atât de mult violenţa şi fizică şi verbală. Am trecut prin momente de genul acesta”.

Dăncilă a vorbit şi despre provocările pe care le are ca premier, prima fiind aplicarea programului de guvernare, iar cea de-a doua de a nu dezamăgi femeile, având în vedere că este pentru prima oară când la şefia Guvernului este o femeie.

„Eu am o dublă provocare. Prima este aceea de a pune în practică programul de guvernare şi să nu dezamăgesc încrederea celor care mi-au oferit, care m-au susţinut pentru a ocupa această funcţie. A doua provocare este că sunt primul prim-ministru femeie. Şi am o obligaţie faţă de toate femeile din politică şi nu numai, pentru toate femeile din România să demonstrez că o femeie poate reuşi, că o femeie merită să fie promovată, pentru că am făcut foarte mult pentru promovarea femeilor în politică.

Dacă eu aş avea un eşec, probabil acest lucru s-ar răsfrânge şi asupra altor femei. O să se spună – s-a dat o şansă unei femei dar vedeţi această şansă s-a terminat prost. Atunci am datoria faţă de femeile din România, faţă de femeile din politică să arăt că o femeie poate aduce echilibru, poate reuşi, poate de multe ori munci mai mult decât munceşte un bărbat”, a explicat Viorica Dăncilă.

Premierul a oferit şi câteva detalii despre viaţa ei personală, spunând că de când este la şefia Executivului nu mai are atâta timp la dispoziţie pentru a-l petrece alături de familie. Ea a adăugat că de sărbători îi place să intre în bucătărie şi să gătească pentru familie, acţiune la care o ajută soţul şi copiii. Dăncilă a precizat că îi place să gătească în principal produse româneşti, cum ar fi ciorbe sau sarmale.

Întrebată dacă face şi cozonaci, prim-ministrul a răspuns: „Nu. Mi-ar place să fac acest lucru. Am încercat şi cred că şi pentru acest lucru trebuie să ai îndemânare ca să-ţi reuşească. Alte prăjituri îmi ies, dar cozonac nu îmi iese”.

Totodată, premierul a spus că, pe lângă gătit, îi mai place să viziteze locuri din România pe care le apreciază, cum ar fi Maramureş, să vadă un film sau să stea „cu animăluţele, am un căţel şi o pisică”.

Viorica Dăncilă a adăugat că în copilărie ar fi vrut să se facă medic, însă între timp s-a răzgândit şi a ales să fie inginer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici