Dâncu: Decizia de demisie în bloc a Comitetului Executiv al PSD Cluj a fost amânată, nu anulată

Senatorul PSD Vasile Dâncu consideră că decizia de demisie în bloc a Comitetului Executiv al PSD Cluj a fost doar amânată, nu anulată, o hotărâre finală urmând să fie luată după şedinţa Comitetul Executiv Naţional al partidului programată la sfârşitul lunii iunie.

1 afișare

Dâncu a declarat, duminică, pentru corespondentulMEDIAFAX, că discuţiile din organizaţia PSD Cluj constituie un serios semnal de alarmă pentru conducerea partidului.

"Dincolo de semnalul de alarmă, faptul că s-a pus problema demisiei în bloc a fost generat de o dezamăgire cu privire la dezbaterile dintr-un partid. Sunt sceptic, însă, deoarece se trece uneori extrem de uşor pe lângă semnalele de alarmă, acestea nefiind luate în considerare", a spus Dâncu.

El a confirmat că membrii filialei clujene a PSD i-au reproşat preşedintelui Mircea Geoană lipsa de implicare în conflictul dintre PSD Bucureşti şi Vasile Dâncu şi Victor Ponta, în condiţiile în care acesta este responsabil de ieşirile publice ale filialei bucureştene ca şi coordonator al ei.

Vicepreşedintele PSD susţine că în afara solidarităţii cu el, ca lider propus pentru excluderea din partid, un alt mesaj al Comitetului Executiv al PSD Cluj a fost şi cel al a solidarităţii pentru reforma din partid.

"S-a ajuns la concluzia că trebuie continuate reformele iniţiate în partid şi de aceea nu s-a votat demisia în bloc. Cred, totuşi, că această decizie a fost numai amânată, nu anulată", a mai spus Vasile Dâncu.

Comitetul Executiv al PSD Cluj a luat în discuţie posibilitatea demisiei în bloc a acestui for în semn de protest faţă de atacurile conducerii PSD Bucureşti la adresa vicepreşedintelui Vasile Dâncu şi faţă de lipsa de atitudine a preşedintelui partidului, Mircea Geoană, în acest conflict.

Surse din cadrul filialei clujene a PSD au declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX, că propunerea a aparţinut mai multor membri al organizaţiei judeţene ca o reacţie la propunerea PSD Bucureşti de excludere a lui Vasile Dâncu şi Victor Ponta din partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici