Dâncu: Iliescu vrea să abată atenţia de la decizia CEx

Liderul PSD Cluj Vasile Dâncu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că afirmaţiile preşedintelui de onoare al PSD Ion Iliescu la adresa sa reprezintă o încercare de a abate atenţia de la decizia nestatutară luată de CExN, privind dizolvarea conducerii organizaţiei clujene, pe care şi Iliescu a votat-o.

23 afișări
Imaginea articolului Dâncu: Iliescu vrea să abată atenţia de la decizia CEx

Dâncu: Iliescu vrea să abată atenţia de la decizia CEx, nici eu nu am părere entuziastă despre el (Imagine: Mediafax Foto)

"Este o încercare de a abate atenţia de la o hotărâre nestatutară pe care a votat-o chiar şi domnia sa", a comentat Dâncu, referindu-se la afirmaţiile lui Iliescu la adresa sa.

Dâncu a precizat, totodată, cu nu doreşte să comenteze afirmaţiile preşedintelui de onoare la adresa sa, singurele comentarii pe care le va face rezumându-se la decizia CExN privind dizolvarea conducerilor unor filiale, pe care o consideră nestatutară.

"Discuţii generale nu vreau să am, pentru că nu au nici un suport. Sunt imagini subiective pe care le avem unii despre ceilalţi. Nici eu nu am o părere entuziastă despre domnia sa (despre Iliescu, n.r.) , dar despre asta nu vreau să mai comentez acum", a adăugat Dâncu.

Întrebat dacă are de gând să părăsească PSD, în urma deciziei luate de CExN de a dizolva conducerea PSD Cluj, Dâncu a precizat că, în acest moment, nu are un asemenea proiect.

"Nu am de gând să fac acest gest. Cel puţin în acest moment nu am un asemenea proiect. Aştept şi vreau ca partidul să creeze cadrul în care să ne simţim cu toţii acasă, să ne simţim că ne putem respecta autonomia de gândire, independenţa şi individualitatea", a precizat Dâncu.

El a arătat că organizaţiile din Transilvania au nevoie de aceste lucruri pentru a exista şi pentru a progresa în câştigarea de voturi.

„Dacă suntem yes-man-ii Bucureştiului nu avem nici o şansă să aducem voturile de care partidul are nevoie, pentru că partidul are o mare parte din voturi din Transilvania, chiar dacă, ca procent, în comunităţile noastre sunt mai mici decât cele din sud", a adăugat Dâncu.

Întrebat ce se aşteaptă să se întâmple la reuniunea Consiliului Naţional din 11 iulie, unde, potrivit statutului, decizia de dizolvare a conduceriii organizaţiei PSD Cluj, ca şi a altor organizaţii care nu au obţinut peste 20% la locale, va trebui validată, Dâncu a precizat că aşteaptă ca acest for să repare decizia nestatutară adoptată de CExN.

"Ne gândim că la Consiliul Naţional trebuie să se repare o greşeală impardonabilă, care s-a făcut la Comitetul Executiv, aceea de a produce hotărâri total nestatutare. Nu pot fi dizolvate, conform articolului 66 din Statut, organizaţiile judeţene, şi nici mandatul preşedintelui nu poate să îl retragă Comitetul Executiv. Doar Cogresul sau Conferinţa Judeţeană pot face acest lucru. Asta scrie în Statut, noi nu avem altceva după ce să ne luăm", a precizat Dâncu.

El a arătat că reuniunea Consiliului Naţional va trebui să judece după Statut aceste lucruri, dacă consideră că statutul este importatnt.

"Dacă nu, să schimbăm statutul, dar asta o poate face numai un Congres. Dacă schimbăm Statutul, atunci noi, chiar şi retroactiv, recunoaştem această înfrângere, să spunem, dar asta nu se va întâmpla în limitele actualului statut", a conchis Dâncu.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, vineri, decizia Comitetului Executiv de dizolvare a conducerilor filialelor judeţene care au obţinut un scor de sub 20% la alegerile locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici