Dâncu: Să păstrăm bătrânii înţelepţi, dar să eliminăm javrele bătrâne

Fostul vicepreşedinte PSD Vasile Dâncu afirmă că e necesar ca liderii partidului să facă "curăţenie şi reformă", păstrând "bătrânii înţelepţi", dar eliminând "javrele bătrâne" pentru care PSD e doar "cârpă de şters pe picioare".

2 afișări
Imaginea articolului Dâncu: Să păstrăm bătrânii înţelepţi, dar să eliminăm javrele bătrâne

Dâncu: Să păstrăm bătrânii înţelepţi, dar să eliminăm javrele bătrâne

"Ce poate face Mircea Geoană şi colegii vicepreşedinţi? Curăţenie rapidă şi reformă. Trebuie să eliminăm paralelismele de autoritate şi toate formele de leadership artificial. Trebuie păstraţi bătrânii înţelepţi, dar eliminate javrele batrâne pentru care partidul este doar o cârpă de şters pe picioare. Trebuie să terminăm urgent cu resturile bolşevice şi cu sinecurile pentru scursorile vechiului regim", a declarat Dâncu, într-un interviu publicat, marţi, în ediţia online a Gazetei de Cluj, fiind întrebat dacă este mulţumit de activitatea lui Geoană ca preşedinte al partidului.

El a remarcat că "Mircea Geoană a suferit la moţiune un eşec grav, întreaga conducere este într-o situaţie jenantă, o situaţie fără precedent în viaţa politică românească".

"Mi-e ruşine mie, ca vicepreşedinte demisionat, de situaţia actualei conduceri. Am avut dreptate în cele mai negre preziceri ale mele, deşi aş fi vrut să fie distopii fanteziste", spune Dâncu.

El apreciază că trebuie redeschisă competiţia în organizaţiile locale şi continuată descentralizarea "care în ultimele luni a fost sufocată de câţiva şmecheri din conducere".

Vasile Dâncu avertizează că, dacă "nimic din toate acestea nu se va întâmpla, atunci preşedinţia şi legitimitatea actualei echipe se vor pune în discuţie".

Întrebat dacă l-ar susţine în continuare pe Geoană la conducerea PSD, Dâncu a spus: "Mircea Geoană nu este prostănac, înţelege sigur ce are de făcut. N-o să înţeleg niciodată de ce face tot ceea ce îl fragilizează, pe el şi partidul, de ce nu grăbeşte reforma şi schimbarea oamenilor. Când mereu îi aduci pe duşmani la masa ta, îţi pierzi prietenii. Când îl ridici de jos pe adversarul învins şi îl ştergi de praf sau îl consolezi, eşti perceput ca fiind unul de la Crucea Roşie, în nici un caz un mare învingător!".

În opinia sa, cel mai avantajos pentru PSD ar fi fost să rămână în opoziţie, iar guvernarea să fie asumată de o formulă de dreapta, indiferent de configuraţie. Cea mai rea era situaţia de susţinere mascată a guvernului, un act de o imoralitate pe care electoratul o taxează.

Răspunzând unei întrebări, Dâncu a negat răcirea relaţiilor între Grupul de la Cluj şi conducerea centrală a PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici