Danemarca: Premierul demisionează, dar speră să formeze un nou guvern de centru

Prim-ministrul social-democrat danez Mette Frederiksen, care a câştigat la limită alegerile generale de marţi, a declarat că şi-a prezentat miercuri demisia reginei şi va începe să analizeze posibilitatea de a forma o coaliţie de centru, scrie Reuters.

351 afișări
Imaginea articolului Danemarca: Premierul demisionează, dar speră să formeze un nou guvern de centru

Danemarca: Premierul demisionează, dar speră să formeze un nou guvern de centru

Se aşteaptă însă ca discuţiile să fie de lungă durată, deoarece atât prietenii, cât şi duşmanii lui Frederiksen şi-au exprimat scepticismul faţă de o astfel de coaliţie, ceea ce face ca rezultatul să fie incert.

Blocul de stânga, din care face parte şi partidul social-democrat al lui Frederiksen, a obţinut 90 de locuri, cea mai mică majoritate posibilă în parlamentul de 179 de locuri, în timp ce blocul de dreapta a obţinut 72 de locuri, iar un partid centrist nou format a obţinut 16 locuri.

Frederiksen a făcut campanie pe tema necesităţii unei coaliţii largi care să depăşească diviziunea tradiţională stânga-dreapta, argumentând că unitatea politică este necesară într-o perioadă de incertitudine internaţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici