Daniel Constantin: O să îmi prezint demisia din toate funcţiile

Daniel Constantin a anunţat că va demisiona din toate funcţiile deţinute în Pro România, precum şi din cea de secretar al Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, şi va discuta cu cei din partid la prima şedinţă a forului statutar. El a precizat că decizia suspendării sale nu este una statutară.

337 afișări
Imaginea articolului Daniel Constantin: O să îmi prezint demisia din toate funcţiile

Daniel Constantin: O să îmi prezint demisia din toate funcţiile

Sigur că este o situaţie neplăcută. Ce s-a întâmplat acum cu BEX, din punctul meu de vedere este nestatutar, pentru că prim-vicepreşedinţii sunt aleşi de Congres. Ca atare, nu pot fi suspendaţi de un for inferior. Dar asta e mai puţin important, este irelevant. Eu vreau să spun, aşa cum i-am spus şi lui Victor Ponta ieri, am avut o convorbire telefonică cu domnia sa cu jumătate de oră înainte de a începe şedinţa de învestitură a Guvernului şi i-am spus că dacă asta este opinia domniei sale nu opinia întregului partid, pe care o respect sigur. Dacă dânsul va considera că asta este decizia pe care trebuie să o luăm să nu îi pună pe colegii din Pro România să suspende sau să demită din partid fondatorul partidului, până la urmă, pe mine sau pe Sorin Cîmpeanu sau pe ceilalţi”, a afirmat Daniel Constantin, marţi seara, la Realitatea Tv.

Deputatul Pro Europa a adăugat că că nu a negociat funcţii ca să voteze la învestirea Guvernului Orban.

„O să îmi prezint la prima şedinţă, atunci când o să le explic colegilor ce s-a întâmplat, o să îmi prezint demisia din toate funcţiile. Eu am plecat în 2017 din Guvern din funcţia de vicepremier. Deci nu funcţiile mă caracterizează. Nu am negociat. Am văzut că se acreditează, se dau pe surse, că plec, că mi-am negociat funcţii. Nu asta e ceea ce m-a animat ieri. (...) Am această demnitate să îmi asum decizia pe care am luat-o ieri şi îmi dau demisia şi din Biroul permanent al Camerei. Nu ştiu când vom avea o şedinţă statutară, dacă e miercuri, miercuri, dacă luni, luni. Dacă asta am discutat cu Victor la telefon, asta o să fac. Categoric (o să îmi dau demisia – n.r.)”, a conchis Constantin.

Pro România a decis într-o şedinţă a Biroului Executiv, să îi sancţioneze pe parlamentarii partidului care au votat pentru învestirea Guvernului Orban. Aceştia vor fi revocaţi din funcţiile de coordonatori judeţeni şi li se va retrage sprijinul politic pentru toate funcţiile deţinute în Legislativ.

De asemenea, parlamentarii Pro România care au votat pentru învestirea noului Executiv vor fi suspendaţi şi din funcţiile deţinute în cadrul formaţiunii.

Printre parlamentariidin Pro România care au votat pentru învestirea Guvernului Orban s-au numărat Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Mircea Banias, Georgian Pop, Emilia Meiroşu, Liviu Ioan Balint şi Damian Florea.

Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu sunt prim-vicepreşedinţi ai Pro România, iar Emilia Meiroşu şi Mircea Banias vicepreşedinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici