Daniel Fenechiu: Vântul schimbării este destul de prezent în PNL

  • Daniel Fenechiu a anunţat că îl susţine pe Florin Cîţu la şefia PNL.
  • Daniel Fenechiu respinge ipoteza potrivit căreia Orban a fost părăsit de liberali la momentul negocierilor pentru formarea coaliţiei, aşa cum susţine actualul lider al PNL.
445 afișări
Imaginea articolului Daniel Fenechiu: Vântul schimbării este destul de prezent în PNL

Daniel Fenechiu: Vântul schimbării este destul de prezent în PNL

Vântul schimbării este destul de prezent în PNL, spune Daniel Fenechiu, care a anunţat că îl susţine pe Florin Cîţu la şefia partidului: 

„Şi eu constat ca şi alţii că în momentul de faţă există o anumită situaţie nu foarte fericită în partid, cu doi centri de putere. Pe de altă parte, constat că Florin Cîţu exercită o guvernare foarte bună, constat că vântul schimbării este destul de prezent în PNL şi Florin Cîţu este o soluţie de viitor mai bună decât actualul preşedinte, Ludovic Orban”, afirmă la RFI Daniel Fenechiu.

Întrebat dacă a ales să-l susţină pe Florin Cîţu şi pentru că este nemulţumit de modul în care a negociat Ludovic Orban împărţirea ministerelor când s-a format coaliţia, senatorul a răspuns: „Da, sunt multe lucruri care au contat. Fără discuţie şi ăsta a fost unul din elementele care a fost important, dar mai presus de orice, eu plec de la premisa că Orban a fost un prim-ministru bun, a fost un preşedinte care şi-a făcut treaba. În momentul ăsta însă lucrurile arată că cea mai bună soluţie pentru PNL este Florin Cîţu”.

Daniel Fenechiu respinge ipoteza potrivit căreia Orban a fost părăsit de liberali la momentul negocierilor pentru formarea coaliţiei, aşa cum susţine actualul lider al PNL.

„Şi eu am fost acolo, am negociat partea parlamentară, eram lider de grup în mandatul trecut. Nu am sesizat acest lucru, nu am sesizat să fi fost părăsit. Da, a existat o tensiune, după ce s-a ajuns la înţelegerea care ulterior a fost parafată, o înţelegere care a fost negociată exclusiv de Ludovic Orban”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a lansat atacuri dure la adresa Ralucăi Turcan, a lui Rareş Bogdan şi a lui Robert Sighiartău. „Am fost lăsat singur”, spune Orban. „PNL nu are nevoie de lideri care azi votează un candidat şi mâine fac poză cu altul”.

„Deşi am fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL - trebuie să ştiţi lucrul ăsta: preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”, a spus Orban.

Preşedintele PNL spune că în ciuda acestor negocieri, care au fost cele mai dificile la care a participat în ultimii 30 de ani, PNL este principalul partid de guvernământ.

„Avem premier, avem preşedinte României, avem preşedintele Camerei Deputaţilor, iar reprezentarea PNL este conformă cu mandatul care mi-a fost acordat la negocieri şi anume ponderea pe care o avem în cadrul coaliţiei”, a spus Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici