Daniel Morar: „Faptul că deciziile ÎCCJ şi CCR nu mai sunt protejate de o sancţiune disciplinară este un lucru greşit.(...) Dacă eram în CCR, nu cred că era aceeaşi decizie a CCR pe legile Justiţiei, nu ştiu”

  • „În alte state UE, obligativitatea deciziilor curţilor constituţionale este protejată prin norme de drept penal”
  • „Prin decizia pe legile Justiţiei, CCR a abdicat de la jurisprudenţa anterioară”
  • „Cartea mea nu este un moment mai aparte decât alte momente. Serviciile de informaţii trebuie să fie controlate, nu să controleze societatea”
  • „Da, e decizia USR (n.r privind o comisia de anchetă), au atâtea ocazii şi motive s-o facă”
  • „Răspunsul este vizibil nu, nu candidez. Cariera mea publică s-a încheiat în iunie, sunt în sfera privată”.
938 afișări
Imaginea articolului Daniel Morar: „Faptul că deciziile ÎCCJ şi CCR nu mai sunt protejate de o sancţiune disciplinară este un lucru greşit.(...) Dacă eram în CCR, nu cred că era aceeaşi decizie a CCR pe legile Justiţiei, nu ştiu”

„Faptul că deciziile ÎCCJ şi CCR nu mai sunt protejate de o sancţiune disciplinară este un lucru greşit. În alte state UE, obligativitatea deciziilor curţilor constituţionale este protejată prin norme de drept penal. În unele state, încălcarea deciziilor CCR este infracţiune. Prin decizia pe legile Justiţiei, CCR a abdicat de la jurisprudenţa anterioară. Deciziile CCR sunt obligatorii dar orice normă este perfectă dacă are şi sancţiune. Dacă eram în CCR, nu cred că era aceeaşi decizie a CCR pe legile Justiţiei, nu ştiu”, a declarat Daniel Morar în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Fost şef al DNA, fost procuror general al României şi fost judecător al CCR timp de 9 ani, acum avocat, Daniel Morar a comentat în emisiune şi „exodul” magistraţilor din sistemul judiciar:

„Magistratura este o muncă frumoasă. A fi procuror sau judecător este o şansă.
A fi magistrat nu este doar o carieră, este o vocaţie. Poţi fi fericit şi mulţumit în această meserie. Nu trebuie să apară magistraţii în presă doar chinuiţi de povara muncii pe care o fac. Este o muncă grea, dar n-ai cum să faci această muncă dacă nu eşti pasionat”.

Morar a fost întrebat în emisiunea OFF/OnTheRecord şi despre iniţiativa USR privind constituirea unei comisii de anchetă care să verifice implicarea SRI în Justiţie, dar şi despre comentariile apărute privind o potenţială candidatură sau implicare politică:

„Cartea mea nu este un moment mai aparte decât alte momente. Serviciile de informaţii trebuie să fie controlate, nu să controleze societatea Da, e decizia USR, au atâtea ocazii şi motive s-o facă. În iunie 2022 s-a încheiat cariera mea publică. (...) Răspunsul este vizibil nu, nu candidez. Cariera mea publică s-a încheiat în iunie, sunt în sfera privată”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici