De ce cumpără Preşedinţia sistem de irigaţii de aproape 2,4 milioane de lei: "Cel existent, proiectat în 1979, generează costuri mari pentru energia electrică"

Preşedinţia susţine că achiziţionarea un sistem de irigaţii pentru grădina Palatului Cotroceni este necesară întrucât cel existent, proiectat în 1979, generează costuri mari pentru energia electrică şi neagă că amenajează o sală de sport la Palatul prezidenţial.

1171 afișări
Imaginea articolului De ce cumpără Preşedinţia sistem de irigaţii de aproape 2,4 milioane de lei: "Cel existent, proiectat în 1979, generează costuri mari pentru energia electrică"

Preşedinţia spune că actualul sistem de irigaţii de la Cotroceni consumă prea multă apă

"Implementarea unui sistem de irigaţii pentru spaţiile verzi din parcul Complexului Cotroceni este necesară ţinând cont de faptul că actualul sistem a fost proiectat în anul 1979 şi utilizează cantitaţi foarte mari de apă. Pe lângă consumul mare de apă, se înregistrează şi costuri ridicate cu energia electrică necesară pentru punerea în funcţiune a hidranţilor utilizaţi în prezent. Realizarea unui sistem modern de udare a vegetaţiei, în varianta subterană, ar determina, printre altele, reducerea costurilor legate de consumul de energie electrică pentru pomparea apei şi micşorarea cantităţilor de apă utilizate", se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Preşedinţia precizează că au în vedere şi reabilitarea/modernizarea unui corp de clădire situat în cadrul Complexului Cotroceni, construit după anul 1980, care a fost utilizat în perioada 1991-2013 de către Serviciul de Protecţie şi Pază ca spaţiu pentru vestiare şi cazare personal, până la construirea unui sediu propriu, în anul 2013, dar respinge zvonurile potrivit cărora intenţionează amenajarea unei săli şi sport şi a unor spaţii de recreere.

"La finalizarea proiectului, în corpul de clădire menţionat, nu vor exista spaţii de recreere sau sală de sport, ci doar spaţii funcţionale pentru activitatea administrativă a instituţiei prezidenţiale. Proiectul de modernizare/reabilitare a clădirii respective prevede transformarea unor spaţii cu destinaţie anterioară de sală de sport şi spaţiu de recreere - aşa cum apare în caietul de sarcini publicat pe site-ul Sistemului electronic de achiziţii publice (SEAP), în spaţii de birouri şi de depozitare", se mai arată în documentul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedinţia vrea să cumpere pentru curtea Palatului Cotroceni un sistem de irigaţii a vegetaţiei în valoare de aproape 2,4 milioane de lei, la care se adaugă TVA, lansând în acest sens o cerere de ofertă pe sistemul public de licitaţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici