Decizie a instanţei italiene: Darius Vâlcov va fi predat autorităţilor din România

Ministrul de Justiţie, Alina Gorghiu, a anunţat că Darius Vâlcov va fi predat autorităţilor din România în urma unei decizii a Curţii de Apel Napoli.

759 afișări
Imaginea articolului Decizie a instanţei italiene: Darius Vâlcov va fi predat autorităţilor din România

Hotărârea nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile, la Curtea de Casaţie a Italiei.

„Tema extrădării cetăţenilor români în vederea executării pedepsei în România rămâne o prioritate pentru mine, în calitate de ministru al Justiţiei. Astăzi, 20 iulie, Curtea de Apel Napoli a dispus predarea lui Darius Vâlcov autorităţilor competente din România, în baza mandatului european de arestare emis la 03.05.2023, de către Tribunalul Bucureşti, pentru executarea pedepsei de 6 ani de închisoare”, a anunţat Gorghiu pe Facebook.

Vâlcov s-a predat autorităţilor italiene în 23 mai 2023, în Napoli. Instanţa italiană nu a dispus arestarea provizorie în vederea predării, Vâlcov fiind lăsat în libertate, sub supraveghere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici