Decizie finală în PNL. Liberalii nu susţin Guvernul condus de Dacian Cioloş

  • Liberalii nu vor susţine în Parlament un guvern condus de Dacian Cioloş, a spus, vineri, preşedintele PNL Florin Cîţu, care consideră că USR a rupt coaliţia votând moţiunea de cenzură.
  • Dacă Cioloş nu va face altă majoritate, PNL va demara noi negocieri cu toate partidele, excluzând, însă, AUR.
3336 afișări
Imaginea articolului Decizie finală în PNL. Liberalii nu susţin Guvernul condus de Dacian Cioloş

Decizie finală în PNL. Liberalii nu susţin Guvernul condus de Dacian Cioloş

Florin Cîţu a spus că Guvernul a fost dat jos prin votul USR la moţiunea de cenzură.

„USR este parte a unei majorităţi alături de PSD şi AUR (...). Votul pentru moţiune este unul politic şi arată că o majoritate PSD, USR, AUR s-a unit în jurul unor valori, principii, obiective. Primul demers al majorităţii a fost sancţionarea unui guvern cu rezultate foarte bune. Votul politic pentru susţinerea moţiunii PSD a însemnat ruperea coaliţiei de guvernare rezultate după alegerile parlamentare din 2020. Votul USR a fost definitoriu în demiterea Guvernului. Astfel, răspunderea politică în faţa românilor pentru demiterea guvernului revine în principal USR şi în subsidiar alianţei PSD, USR, AUR”, a spus Cîţu.

Potrivit preşedintelui PNL, responsabilitatea creării unui nou Guvern revine coaliţiei care s-a format pentru demiterea Guvernului.

„Prim-ministrul desemnat, Dacian Cioloş are datoria morală faţă de români să încerce cu adevărat să găsească sprijinul la partenerii de coaliţie PSD şi AUR”, a mai spus Florin Cîţu.

Astfel, PNL îi solicită lui Cioloş să aibă mai întâi discuţii cu PSD şi AUR pentru un Guvern.

În cazul în care nu se va reuşi formarea unei majorităţi, Cîţu anunţă că PNL va demara negocieri cu liderii partidelor, excluzând AUR.

„Dacă prim-ministrul desemnat nu va reuşi în urma discuţiilor să adune majoritatea pentru învestirea guvernului, PNL va demara negocieri cu toţi liderii politici ai partidelor responsabile, excluzând AUR, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru români”, a spus Cîţu.

Întrebat dacă se pune în discuţie o flexibilizare a mandatului, în sensul de a numi un alt premier PNL în locul lui Florin Cîţu, preşedintele PNL a spus că „PNL are o singură variantă de a forma o majoritate în jurul PNL. Nu se discută aşa ceva (alt nume de premier PNL). PNL deja are decizii luate în BEX mai multe în acest sens”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici