Declaraţia de avere a lui Ernert Caloianu: Deputatul UNPR are două împrumuturi de la persoane fizice, în valoare de 26.500 euro

Deputatul UNPR Mario Ernest Caloianu are, potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, un teren şi un apartament, dar şi două împrumuturi, de peste 25.000 de euro, luate în 2013, de la persoane fizice şi scadente în 2014 şi 2015.

410 afișări
Imaginea articolului Declaraţia de avere a lui Ernert Caloianu: Deputatul UNPR are două împrumuturi de la persoane fizice, în valoare de 26.500 euro

Declaraţia de avere a lui Ernert Caloianu: Deputatul UNPR are două împrumuturi de la persoane fizice, în valoare de 26.500 euro

Potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul Camerei Deputaţilor, parlamentarul UNPR Mario Ernest Caloianu are un teren intravilan, în comuna Suseni, sat Ştefăneşti, achiziţionat în 2013, pe numele soţiei, Caloianu Carmen, în suprafaţă de 931 de mp.

Deputatul mai declară un apartament, în Piteşti, în suprafaţă de 50,94 mp, achiziţionat tot în anul 2013 şi aflat pe numele său şi al soţiei sale. Mario Ernest Caloianu nu are, potrivit declaraţiei de avere, autoturisme sau obiecte de artă sau bijuterii. El declară un cont bancar şi un depozit, la Raiffeisen Bank, în lei. Deputatul a declarat că are în contul curent 0 lei, iar în depozitul bancar 3.158 de lei.

Caloianu mai declară două conturi curente la OTP Bank, în care menţionează sumele de 64,22 lei şi 39,75 euro. Toate conturile bancare au fost deschise în 2013. Deputatul UNPR declară patru credite şi descoperiri de conturi, precum şi două împrumuturi luate de la persoane fizice.

Astfel, Caloianu are un împrumut la Raiffeisen Bank, scadent în 2016, în valoare de 36.656,87 dar şi o limită de credit, pe cont, de 14.720. Aceste împrumuturi au fost făcute în 2013. Deputatul are şi un credit ipotecar, la OTP Bank, luat tot în 2013, în valoare de 27.300 de euro şi scadent în 2040, dar şi un overdraft, la aceeaşi bancă, în valoare de 20.000 de lei.

Mario Ernest Caloianu declară că are două împrumuturi, la persoane fizice, luate tot în 2013, unul scandent în 2014 şi celălalt în 2015, în valoare de 6.500 de euro şi 20.000 de euro. Potrivit declaraţiei de avere, deputatul are un venit anual, în calitate de parlamentar, de 58.908 lei

În plus, soţia sa, Carmen Caloianu are un venit de 2.600 de lei, anual, de la firma Novafor Construct, şi 5.702 lei, de la Bicica New Bec SRL, din Piteşti, în calitate de lucrător gestionar. Declaraţia de avere a fost completată pe 12.06.2014.

Declaraţia de interese a deputatului UNPR, completată tot pe 12.06.2014, cuprinde funcţia de membru fondator al Asociaţiei Camera de Afaceri Europene, unde deţine 400 de acţiuni. În plus, Caloianu menţionează calitatea de preşedinte interimar al Biroului Permanent Judeţean Ioalomiţa al PPDD şi cea de vicelider al grupului parlamentar al PPDD.

În cazul lui Caloianu, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus extinderea urmăririi penale şi pentru fals în declaraţii.

Anchetatorii precizează că deputatul, în declaraţia de avere depusă la 21 ianuarie 2014, a consemnat în mod nereal că are ca surse de venituri doar salariul de parlamentar, fără a menţiona că obţine venituri şi din administrarea a două firme (SC Eurobec Grup Construct SRL şi SC Euromarabian SRL).

Caloianu a fost ales în circumscripţia electorală 23 Ialomiţa, colegiul nominal 1 şi se află la primul mandat în Parlamentul României. Până în luna iunie 2014, acesta a fost membru PPDD, iar din iunie a trecut la Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR).

El este membru al Comisiei pentru Afaceri Europene a Camerei şi în cea pentru comunităţile românilor din afara ţării. A avut 11 luări de cuvânt, în 10 şedinţe de plen, are 23 de iniţiative legislative şi a semnat pentru iniţierea a 8 moţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici