Declaraţii tăioase şi întâlnire Geoană - vicepreşedinţi şi lideri de filiale, înaintea CExN al PSD

CExN al PSD, convocat luni dimineaţă, a fost prefigurat de o întâlnire a lui Mircea Geoană, desfăşurată la cabinetul preşedintelui Senatului, cu vicepreşedinţi şi lideri de filiale, pe de o parte, şi de declaraţii tăioase, făcute de Adrian Năstase şi Miron Mitrea, pe de altă parte.

21 afișări
Imaginea articolului Declaraţii tăioase şi întâlnire Geoană - vicepreşedinţi şi lideri de filiale, înaintea CExN al PSD

Adrian Năstase, Mircea Geoană şi Miron Mitrea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Astfel, deşi CExN fusese anunţat pentru ora 11.00, la biroul preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, au început să sosească, încă de la ora 10.00, o serie de vicepreşedinţi şi lideri de filiale locale, cunoscuţi drept susţinători ai candidaturii la şefia partidului a actualului preşedinte.

Printre cei care au participat la întâlnirea cu Geoană se numără secretarul general Liviu Dragnea, vicepreşedinţii Dan Nica, Constantin Niţă, Gheorghe Nichita, Ilie Sârbu, Ion Toma, Constantin Nicolescu, Radu Moldovan. Au mai participat liderul PSD Mehedinţi, Adrian Duicu, liderul PSD Buzău, Ion Vasile, dar şi Ioan Chelaru, Mircea Duşa, Aura Vasile şi Oana Mizil.

O şedinţă similară, la care au participat lideri de filiale locale care îl susţin pe Mircea Geoană pentru un nou mandat a avut loc şi duminică seară, la sediul central al partidului.

Pe de altă parte, atât preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, cât şi senatorul Miron Mitrea, ambii candidaţi la şefia PSD, au făcut declaraţii tăioase înaintea şedinţei CExN.

Astfel, Năstase a arătat că social-democraţii trebuie să decidă la CExN dacă vor să organizeze un Congres sau o "mascaradă". El a arătat că i se pare inadmisibil modul în care a fost conceput proiectul de amendare a Statutului.

Pe de altă parte, Miron Mitrea a precizat că amânarea Congresului ar fi o soluţie bună, întrucât acesta este organizat în pripă. Potrivit lui Mitrea, premisele pentru boicotarea Congresului se accentuează, întrucât se discută despre un vot pe listă închisă, care ar duce la fracturarea partidului.

Şi liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a făcut o declaraţie tăioasă, el pronunţându-se în favoarea votului pe liste, pentru că s-a săturat să-i tragă alţii frâna de mâna lui Geoană şi apoi să spună că nu e un preşedinte bun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici