Demisia lui Ridzi, decisă cu două ore înaintea anunţului oficial, după semnale de la Cotroceni-surse

Demisia Monicăi Iacob Ridzi de la MTS nu a fost un gest "unilateral", susţin surse din PDL, care au precizat, pentru MEDIAFAX, că decizia a fost luată în cadru restrâns şi că au existat semnale şi de la Cotroceni, cu aproximativ două ore înainte de anunţul oficial, ca aceasta să demisioneze.

16 afișări
Imaginea articolului Demisia lui Ridzi, decisă cu două ore înaintea anunţului oficial, după semnale de la Cotroceni-surse

Demisia lui Ridzi, decisă cu două ore înaintea anunţului oficial, după semnale de la Cotroceni-surse

Majoritatea membrilor BPN din PDL nu ştiau, la momentul anunţului privind conferinţa de presă a ministrului Monica Iacob Ridzi, ce urma să spună aceasta în declaraţia oficială, cei mai mulţi sperând că este vorba de o demisie, pentru a încheia scandalul în care partidul a fost implicat în ultima vreme.

Decizia a fost luată într-un cadru restrâns, singurii care ştiau despre aceasta fiind premierul Emil Boc şi miniştrii Adriean Videanu şi Vasile Blaga, aflaţi la momentul anunţului la Guvern.

Potrivit unor surse democrat-liberale, Monica Iacob Ridzi şi-a anunţat demisia în urma unor semnale primite de la Palatul Cotroceni, nu cu mult timp înaintea anunţului oficial al conferinţei de presă.

"Nici măcar Monica Iacob Ridzi nu ştia, în urmă cu două ore, că îşi va da demisia", au precizat sursele citate, comentând, astfel, surpriza cu care a fost primit acest anunţ în partid.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a anunţat, marţi, că îşi dă demisia, după aproape şapte luni de la instalarea în funcţie, spunând că nu vrea să afecteze imaginea Guvernului şi a partidului.

Ridzi a mai spus că familia sa nu mai poate suporta situaţia creată în urma scandalului în care a fost implicată, iar mama sa este deja bolnavă.

Anterior anunţului, ministrul demisionar a discutat cu premierul Emil Boc, depunându-şi demisia. La foarte puţin timp după anunţul privind demisia, aceasta a fost aprobată de premierul Emil Boc şi de preşedintele Traian Băsescu, în mai puţin de o oră fiind deja anunţat şi succesorul lui Ridzi la MTS, în persoana Luminiţei Plăcintă. Aceasta s-a aflat şi ea la Guvern în timp ce Monica Iacob Ridzi îşi susţinea declaraţia de presă la sediul MTS.

Şeful statului a şi semnat decretul de numire a lui Plăcintă, ceremonia de învestitură fiind programată în seara zilei de marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici