Demisie din partidul condus de Dacian Cioloş. Anunţul fostului europarlamentar Cristian Preda

  • Fostul europarlamentar Cristian Preda anunţă că a fost nevoit să demisioneze din PLUS
  • Preda: „Am fost ales decan al Fsp UB şi mi s-a reproşat că sunt afiliat la Plus. Am părăsit, de aceea, partidul condus de Dacian Cioloş”.
2253 afișări
Imaginea articolului Demisie din partidul condus de Dacian Cioloş. Anunţul fostului europarlamentar Cristian Preda

FOTO: Facebook Cristian Preda

„Constrângeri de natură profesională mă împiedică să mai fiu membru al unui partid. Am fost ales decan al Fsp UB şi mi s-a reproşat că sunt afiliat la Plus”, scrie pe Facebook Cristian Preda.

El apreciază reproşul ca fiind îndreptăţit.

„Deşi nu am folosit niciodată o retorică de partid la vreun curs sau seminar şi nici nu am impus o logică partizană administrării facultăţii, strict formal vorbind, nu pot să mă aflu în fruntea unei instituţii de educaţie şi - simultan - să fiu parte a unei organizaţii care-şi propune să ia puterea. Cu atât mai puţin atunci când instituţia respectivă e o facultate de ştiinţe politice. Am părăsit, de aceea, partidul condus de Dacian Cioloş”, conchide Preda.

Cristian Preda s-a înscris în PLUS în ianuarie 2019, la invitaţia lui Dacian Cioloş.

Preda a fost consilier al preşedintelui Emil Constantinescu, secretar de stat în MAE, apoi consilier prezidenţial al preşedintelui Traian Băsescu. În 2009, a intrat în PDL şi a candidat la alegerile europarlamentare, devenind eurodeputat, pentru un mandat de 5 ani. În 2014 a intrat în PMP şi a fost ales eurodeputat din partea acestui partid, dar câteva luni mai târziu a fost exclus din partid.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici