Demisii în PDL Italia şi ameninţări cu proteste - Badea, Brânză şi PDL Udine reacţionează

Decizia unor membri ai PDL Italia de a anunţa proteste în faţa consulatelor şi de a-şi depune demisiile din formaţiune în semn de protest, potrivit presei, faţă de măsurile luate de Guvernul Boc a stârnit critici din partea parlamentarilor PDL de diaspora şi a unor reprezentanţi ai organizaţiei.

1774 afişări
Imaginea articolului Demisii în PDL Italia şi ameninţări cu proteste - Badea, Brânză şi PDL Udine reacţionează

Demisii în PDL Italia şi ameninţări cu proteste - Badea, Brânză şi PDL Udine reacţionează (Imagine: Mediafax Foto)

Publicaţia Gazeta Românească din Italia a relatat, luni, căpeste 10 reprezentanţi de filiale PDL din toată Italia s-au reunitla Perugia pentru a discuta şi anunţa decizia de demisie în grupdin cadrul PDL: "Capul revoltei a fost Ştefan Stănăşel, liderul PDLFlorenţa, care a anunţat public bomba. Nemulţumirile sunt create de«politica guvernului PDL de la Bucureşti care a adus România lasapă de lemn».

Presa de la Bucureşti a relatat, luni, că, nemulţumiţi depolitica Guvernului Boc, zeci de membri ai organizaţiei PDL dinItalia şi-au depus demisiile în bloc şi ameninţă cu proteste înfaţa consulatelor României din peninsulă.

"Am hotărât să ne despărţim de această formă politică pentrulipsa sau din pricina lipsei unei politici clare pentru românii dinafară, românii din Italia mai ales, şi pentru dezastrul economiccare se întâmplă la noi în ţară. Familiile noastre, părinţiinoştri, rudele noastre din ţară nu mai pot, nu mai pot să maimeargă înainte în situaţia aceasta, nu se mai poate! ", a declaratŞtefan Stănăşel, prim-vicepreşedinte PDL Italia, citat depresă.

În replică, senatorul PDL de diaspora Viorel Badea a declarat căscandalul legat de demisia unor membri PDL Italia este "o furtunăîntr-un pahar de apă" declanşată de liderul PDL Florenţa, care, înrealitate, nu este nemulţumit de realizările Guvernului, ci doreştesă fie ales candidat la scrutinul din 2012.

"Este o furtună într-un pahar de apă, o situaţie generată deŞtefan Stănăşel, fost lider al PDL Florenţa", a explicat, pentruMEDIAFAX, Viorel Badea.

Senatorul PDL de diaspora a precizat că în realitate Stănăşel arfi încercat să se autopropună deputat de diasporă pentru alegeriledin 2012. "I s-a explicat că trebuie o evoluţie, trebuie să aianumite fapte în spate, o anumită educaţie pentru a fi candidat şiprobabil a înţeles că nu se califică. Acum caută pe cineva, unpartid, pe care să-l reprezinte la alegerile pentru diaspora. Iarel spune că, dacă nu va găsi nicio formaţiune, va încerca o mişcarepolitică cu românii din Italia, ceea ce este un demers sortiteşecului", a explicat Badea.

El a mai spus că Stănăşel este ajutat în demersurile sale deSebastian Zlotea, care potrivit lui Badea este fost membru PDL laBologna dat afară din partid după ce s-a aflat că este urmărit deinterpol pentru o problemă legată de nişte cecuri false.

"Nu cred că în total sunt mai mult de 5-6 persoane în cazulcărora să se pună problema plecării din partid", a mai spus Badea,care a precizat că PDL are, în Italia, 22 de organizaţii, fiecarecu un număr de membri cuprins între 20 şi 400 de persoane.

La rândul său, deputatul PDL de diaspora William Brînză a spuscă la partid nu s-a primit nicio hârtie oficială cu privire ladecizia lui Stănăşel de a se retrage din partid. "Nu am vorbit cuel, nu m-a căutat, la PDL diaspora nu s-a primit nicio hârtieoficială în acest sens din informaţiile mele. Tot ceea ce am aflat,am aflat din presă, din Gazeta Românească. Dar e diferenţă între odeclaraţie pentru presă şi demisia propriu-zisă care este un actserios", a mai spus Brînză, explicând că din ceea ce cunoaşte doardouă persoane din PDL şi-ar fi exprimat intenţia de a demisiona dinpartid.

Organizaţia PDL Udine a remis, marţi, un comunicat, în careprecizează că a constatat cu surprindere şi nedumerire faptul că ungrup de membri din PDL Italia încearcă, "în mod haiducesc şinecolegial, să îşi creeze o agendă politică personală, folosindu-seîn acest scop de numele şi prestigiul PDL, precum şi de numele unororganizaţii reprezentative ale partidului".

"Declaraţiile populiste ale unor pseudo-lideri (de ex. dlSevastian Zlotea sau dl. Ştefan Stanasel), elaborate la sugestiaunor competitori din alte sfere politice şi lansate în presă pesurse consacrate, au ca scop exclusiv crearea unui profil publicangajant pentru o viitoare evoluţie politică a acestor personaje.În acest context, noi, membrii PDL Udine ne manifestăm dezacordulfaţă de maniera primitivă în care aceşti «celebrii necunoscuţi»încearcă să îşi construiască notorietatea, folosindu-se de nume aleunor organizaţii, printre care cea din Udine sau inventândconclavuri politice, asemenea fantomaticei «organizaţii» de laMarsciano şi le atragem atenţia că PDL Italia, cea mai puternicăorganizaţie din diaspora, se construieşte pe onoare şi demnitate,nu pe oportunism şi ipocrizie", se arată în comunicat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici