Democrat-liberalul Mircea Hava şi-a dat demisia din CNI - surse

Democrat-liberalul Mircea Hava, primarul oraşului Alba Iulia, a demisionat din Consiliul Naţional de Integritate (CNI), forul care monitorizează activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate, au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

81 afișări
Imaginea articolului Democrat-liberalul Mircea Hava şi-a dat demisia din CNI - surse

Democratul Mircea Hava şi-a dat demisia din CNI (Imagine: Mediafax Foto)

Sursele citate susţin că vineri, 7 noiembrie, Mircea Hava şi-a înaintat demisia preşedintelui CNI, Nicu Marcu.

Demisia lui Mircea Hava a venit la o zi după ce Consiliul Naţional de Integritate a decis să ceară Senatului revocarea din funcţie a repezentantului PC din CNI, avocata Alice Drăghici, care s-ar fi imixtionat în activitatea inspectorilor de integritate.

Hava fusese ales membru CNI, în septembrie anul trecut, de către Federaţia Municipiilor, candidatura sa fiind avizată favorabil, cu unanimitate de voturi, de către Comisia juridică a Senatului.

Consiliul Naţional de Integritate este format pe principiul reprezentării egale a tuturor categoriilor de persoane supuse verificărilor, membrii acestuia având obligaţia ca, în exercitarea atribuţiilor ce le revin, să se abţină de la exprimarea sau manifestarea publică a convingerilor politice privind activitatea Consiliului sau a Agenţiei.

Potrivit legii, membrii Consiliului nu vor favoriza vreun partid politic sau vreo organizaţie căreia îi este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici