Denis Şmîhal: În România sunt instruiţi şi alţi militari ucraineni

În România sunt instruiţi şi alţi militari ucraineni, spune premierul Ucrainei, Denis Şmîhal. El a mulţumit României pentru crearea unui hub pentru instruirea piloţilor pentru operarea avioanelor F-16, inclusiv ucraineni.

1930 afișări
Imaginea articolului Denis Şmîhal: În România sunt instruiţi şi alţi militari ucraineni

Denis Şmîhal: În România sunt instruiţi şi alţi militari ucraineni

„Mulţumim pentru acordul de a instrui piloţii ucraineni şi de a crea pe teritoriul României un centru special. De asemenea, în România sunt instruiţi şi alţi militari ucraineni”, spune prim-ministrul Ucrainei, Denis Şmîhal.

Cursul strategic al Ucrainei de integrare în NATO şi UE, adaugă Şmîhal, „rămâne neschimbat”.

CSAT a analizat, pe 6 iulie, implicarea României într-un proiect transatlantic nou - crearea în ţara noastră a unei facilităţi de instruire a piloţilor pentru operarea avioanelor F-16.

„Aici vor fi pregătiţi piloţii români care operează aeronave F-16, urmând ca facilitatea să fie deschisă ulterior şi participării piloţilor din statele aliate şi partenere NATO, inclusiv din Ucraina. Acest hub regional de instruire va acoperi cerinţele de pregătire din partea aliaţilor şi a partenerilor regionali, ceea ce va conferi României poziţionarea ca lider regional în domeniul instruirii piloţilor F-16, contribuind astfel la creşterea coeziunii, demonstrarea unităţii şi întărirea posturii de descurajare şi apărare euroatlantică”, anunţa Administraţia Prezidenţială după şedinţa CSAT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici