Deputat PNL, despre Viorica Dăncilă: Disperată să nu se facă de ruşine la vot, face experimente electorale

Deputatul PNL Angelica Fădor a afirmat, duminică, despre Viorica Dăncilă, că este „disperată” să nu se facă de ruşine la alegerile prezidenţiale, de aceea vrea să majoreze salariul minim cu 100 de lei, chiar în ziua votului de învestire a Guvernului, deşi deficitul bugetar e aproape de 3%.

895 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL, despre Viorica Dăncilă: Disperată să nu se facă de ruşine la vot, face experimente electorale

Deputat PNL, despre Dăncilă: Disperată să nu se facă de ruşine la vot, face experimente electorale

„Viorica Dăncilă se foloseşte cât mai poate de funcţia de premier pentru a mai câştiga câteva voturi şi a nu se face de ruşine la alegerile prezidenţiale. Deşi deficitul bugetar se apropie îngrijorător de 3%, premierul demis vrea să adopte repede, chiar mâine, în ziua votului asupra Guvernului PNL, proiectul privind majorarea salariului minim brut pe ţară. Mai mult, premierul vrea să ia o astfel de hotărâre exact cu o săptămână înaintea alegerilor. Decizia premierului are doar raţiuni politice, nefiind decât un experiment de natură electorală şi care are scopul de a atrage voturi nemeritate. Viorica Dăncilă vrea să mai dea 100 de lei românilor, doar ca să supravieţuiască politic”, a spus deputatul PNL Angelica Fădor, duminică, printr-un comunicat de presă, remis MEDIAFAX.

Angelica Fădor a acuzat-o pe Viorica Dăncilă, premierul demis, că a transformat Executivul în „unealtă electorală” şi le-a transmis un mesaj parlamentarilor, de a vota învestirea Guvernului Orban, luni, deoarece este responsabilitatea acestora de a scoate ţara din criză guvernamentală.

„Astfel de abordări arată că Viorica Dăncilă a transformat Guvernul într-o unealtă electorală, un argument în plus pentru ca mâine Guvernul PNL să fie învestit de Parlament. Fiecare parlamentar va purta mâine ( luni - n.r) întreaga responsabilitate pentru situaţia în care poate ajunge România dacă noul Executiv va fi respins de Parlament. Votul acordat Guvernului PNL va fi un vot pentru ieşirea României dintr-o criză guvernamentală ce afectează economia şi funcţionalitatea statului”, a argumentat aceasta.

Totodată, deputatul PNL a afirmat că printre primele măsuri pe care le va lua Guvernul Orban, se va afla rectificarea bugetară, pentru a fi evitate problemele legate de neplata unor salariaţi înainte de sărbători sau neplata indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap.

„Imediat după învestire, Guvernul Orban va face rectificarea bugetară pentru a evita riscul intrării unor instituţii în incapacitate de plată. Această rectificare este necesară şi pentru a evita neplata salariilor pentru anumite categorii de salariaţi înainte de sărbătorile de iarnă, dar şi pentru a evita neplata indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii lor. Ulterior, va demara construcţia Bugetului de stat pentru anul viitor! Aşadar, cer tuturor parlamentarilor de bună-credinţă să vină mâine în plenul Parlamentului pentru a închide definitiv capitolul nefericit numit “Viorica Dăncilă”, a conchis deputatul PNL.

Luni, va avea loc votul de încredere pentru noul Executiv. Pentru ca Guvernul Orban să primească votul de încredere în Legislativ sunt necesare 233 de voturi „pentru”.

Ludovic Orban a declarat că, la votul pentru învestirea Guvernului, pe lângă cei 225 de parlamentari din grupurile care au anunţat că susţin noul Executiv, a discutat cu alţi 11 aleşi care i-au spus că vor fi prezenţi în plenul reunit de luni.

Taguri:
pnl,
dăncilă,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici