Deputat USR: AUR şi PACT vor să numească Martirii de la Fântână Albă şi Eroii Ucrainei o fundătură

PACT pentru Galaţi vrea să îi schimbe numele străzii Muncii Voluntare în strada „Eroii Ucrainei”, iar AUR filiala Galaţi propune să fie numită „Martirii de la Fântână Albă”, însă aceea e o fundătură, afirmă deputatul USR Bogdan Rodeanu: „Duc tragediile poporului ucrainean şi român în derizoriu”.

729 afișări
Imaginea articolului Deputat USR: AUR şi PACT vor să numească Martirii de la Fântână Albă şi Eroii Ucrainei o fundătură

Deputat USR: AUR şi PACT vor să numească Martirii de la Fântână Albă şi Eroii Ucrainei o fundătură

„La Galaţi, AUR şi partidul local PACT demonstrează tuturor românilor ce înseamnă Patriotismulş de Carton şi Falsul Naţionalism. Mai pe scurt, e vorba despre <disputa ideologică> între cele două platforme politice de a redenumi Strada Muncii Voluntare din Galaţi. PACT pentru Galaţi vrea să îi schimbe numele în strada <Eroii Ucrainei>, iar AUR filiala Galaţi propune să fie numită <Martirii de la Fântână Albă>. Redenumirea străzii <Muncii Voluntare> din Galaţi este o jignire adusă ambelor tragedii. Aceea nu este o stradă, ci o fundătură”, scrie pe Facebook Bogdan Rodeanu.

Deputatul menţionează că strada Muncii Voluntare din Galaţi are cel mult 35 de metri şi este ascunsă între blocuri.

„Are două numere poştale: 1 şi 2. Sunt două dintre cele mai mici blocuri din Galaţi. În urmă cu zece ani, acolo locuiau mai puţin de 25 de persoane. Să ridiculizezi un masacru şi un război cu astfel de idei grav populiste e o aberaţie. AUR şi PACT Galaţi duc tragediile poporului ucrainean şi român în derizoriu. Ştim cu toţii şi aflăm cu groază despre masacrele comise de armata Rusiei. În Ucraina, şi la Bucea şi la Fantâna Alba sunt gropi comune cu dimensiuni fizice enorm de mari faţă de o alee fără nicio simbolistică anume. Dincolo de grozăvia crimelor petrecute acolo. Aş fi înţeles şi susţinut o dezbatere pe tema redenumirii unei străzi care este chiar importantă pentru cetăţenii Galaţiului. Pe unde trec mulţi oameni. Unde sunt multe adrese. Unde sunt multe instituţii. Care poate fi un simbol întradevăr relevant şi care să arate minimul de respect cuvenit victimelor şi recunoştinţa pentru jertfă.
Dar, realitatea e crudă. Pe măsură ce vedem atitudinile evidente ale unor partide conduse de lideri dubioşi sau o mişcare politică locală condusă de un şomer de lux al Galaţiului, înţelegem cu durere cât rău face populismul fără noimă”, conchide Rodeanu.

Deputatul USR Bogdan Rodeanu şi liderul AUR, George Simion, au avut, la începutul lunii aprilie, un schimb de replici, după discursul lui Volodimir Zelenski în Parlament. „Georgică, degeaba ai tu tricolorul acolo, dacă tot pentru Moscova lucrezi”, i-a spus Rodeanu liderului AUR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici