Deputaţii din Comisia de anchetă privind irigaţiile au resimţit cutremurul

Deputaţii din Comisia parlamentară de anchetă privind sistemul de irigaţii au simţit, miercuri, cutremurul în timp ce îi audiau pe foşti miniştri ai Agriculturii, primul parlamentar care a sesizat sesimul fiind liderul PDL Mircea Toader.

700 afișări
Imaginea articolului Deputaţii din Comisia de anchetă privind irigaţiile au resimţit cutremurul

Deputaţii din Comisia de anchetă privind irigaţiile au resimţit cutremurul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Se cutremură pământul", a spus Mircea Toader, arătându-le deputaţilor cum cristalurile candelabrelor se mişcă uşor.

Deputaţii din comisie au trecut peste incident continuând audirea fostului ministru al Agriculturii, Dinu Gavrilescu, de la care au vrut să ştie dacă în perioada '97-'98 a existat o strategie privind irigaţiile din România.

Deputaţi din comisie şi foştii miniştri audiaţi la comisie au declarat, miercuri, că nu au fost afectaţi de cutremul care a avut loc în timpul şedinţei, deoarece au fost preocupaţi de tema aflată în discuţie, referitoare la irigaţii.

Preşedintele comisiei Valeriu Tabără a afirmat că nu a fost impresionat de cutremur deoarece problema aflată în discuţie a fost prea importantă.

"Problema discutată este prea importantă că nu am simţit cutremurul. Valeriu Steriu mi-a spus că este cutremur, după care m-am uitat la candelabru şi am văzut unele mişcări. Nu mă impresionează, eram atât de preocupat de ce spuneau cei doi miniştri", a precizat Tabără. El a adăugat că nu a mai prins în Palatul Parlamentului un cutremur, în afară de cele politice.

"Cutremurele politice depăşesc 5- 6 grade, ajung şi la 10 - 11 grade", a adăugat Valeriu Tabără.

Deputatul Pavel Horj a declarat, la rândul său, că primul său gând când a simţit cutremurul a fost să continue dezbaterile. El a spus că nu a mai prins niciun cutremur în Palatul Parlamentului şi că nu i-a fost teamă.

Fostul ministru al Finanţelor Daniel Dăianu a spus că nu a simţit cutremurul. "Cristalul de la candelabru se poate mişca şi de la o voce cu care intră în rezonanţă", a adăugat Daniel Dăianu. El a spus că un cutremur de 5,5 grade este un "cutremur suportabil" şi că nu a avut emoţii, având în vedere că Palatul Parlamentului este o clădire solidă.

Fostul ministru al Agriculturii Dinu Gavrilescu a arătat, la rândul său, că nu i-a fost teamă şi nu a avut nicio emoţie, nici la cutremur, nici la audierile din comisie.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter s-a înregistrat, miercuri dimineaţă, în zona litoralului, seismul fiind simţit şi în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici