Deputaţii Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, trimişi în judecată de DNA

Parlamentarii Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, alături de mai mulţi foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor şi de un om de afaceri, pentru infracţiuni privind despăgubiri ilegale în legătură cu un teren din din judeţul Argeş.

442 afișări
Imaginea articolului Deputaţii Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, trimişi în judecată de DNA

Deputaţii Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, trimişi în judecată de DNA

În aceeaşi cauză vor fi judecaţi Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) , Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lărămioara Alexandru, Marko Atilla Gabor, toţi fiind foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor. De asemenea, au fost trimişi în judecată şi omul de afaceri Mihai Rotaru dar şi Sergiu Negurici, evaluator.

"La data de 27 noiembrie 2009, inculpatul Rotaru Mihai a cumpărat contra sumei de 750.000 euro drepturile litigioase pe care o persoană le deţinea asupra unui teren în suprafaţă de 61.857 mp, situat în municipiul Piteşti, judeţul Argeş. Persoana respectivă a vândut aceste drepturi după ce, timp de 8 ani nu reuşise să obţină proprietăţile revendicate, ceea ce condusese şi la iniţierea unui proces în instanţă. După doar câteva luni, la data de 17 iunie 2010, inculpaţii Dumitrean Crinuţa Nicoleta, Diacomatu Sergiu Ionuţ, Teodorescu Cătălin Florin, Marko Atilla Gabor, Baciu Remus Virgil, Constantinovici Rodica şi Alexandru Lăcrămioara, în calităţile menţionate mai sus, prin exercitarea abuzivă a atribuţiunilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, au aprobat în regim de urgenţă raportul de evaluare prin care un terenul respectiv a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire inculpatului Rotaru Mihai", anunţă DNA într-un comunicat de presă.â

Procurorii anticorupţie susţin că cei menţionaţi anterior " au fost sprijiniţi în demersul lor infracţional şi de inculpatul Oltean Ioan, care avea relaţii cointeresate cu cesionarul Rotaru Mihai şi cu preşedinta ANRP Dumitrean Nicoleta Crinuţa. Acest lucru s-a realizat prin inducerea, faţă de membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a convingerii că aceştia ar putea să îşi piardă această funcţie, fiind de notorietate faptul că erau numiţi politic. Terenul în cauză a fost supraevaluat cu suma de 98.780.835 lei (de 10 ori faţă de preţul real), ceea ce reprezintă un prejudiciu în dauna bugetului de stat, concomitent cu obţinerea unor avantaje patrimoniale în acelaşi cuantum pentru persoana beneficiară a drepturilor litigioase".

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 98.780.835 lei.

Procurorii au pus sechestru pe mai multe părţi sociale şi acţiuni deţinute de cei vizaţi la diferite firme dar şi pe mai multe imobile care le aparţin.

Dosarul va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici