Deputatul Ganţ: Articol "stupid şi paradoxal" din Legea alegerilor locale, modificat la cererea FDGR

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ a anunţat, vineri, că un articol "stupid şi paradoxal" din Legea alegerilor locale care prevedea obligativitatea reprezentării ambelor sexe pe listele de candidaţi, chiar şi atunci când exista un singur candidat, a fost modificat la solicitarea formaţiunii.

145 afișări
Imaginea articolului Deputatul Ganţ: Articol "stupid şi paradoxal" din Legea alegerilor locale, modificat la cererea FDGR

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Ovidiu Ganţ a explicat, într-o conferinţă de presă, că, la alegerile locale din 2012, FDGR a avut pe o listă depusă în judeţul Iaşi un singur candidat, iar în baza unui articol din Legea alegerilor locale un judecător a respins candidatura respectivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ganţ a apreciat ca fiind "în regulă" obligativitatea reprezentării ambelor sexe, dar nu atunci când este vorba despre liste cu un singur candidat.

Deputatul minorităţii germane din România a menţionat că s-a reuşit modificarea articolului respectiv, pe care îl consideră "stupid şi paradoxal".

"Am completat articolul punând acolo faptul că această prevedere e valabilă cu excepţia listelor cu un singur candidat. Am primit, marţi, 300 de voturi şi 4 abţineri, în Cameră (Camera Deputaţilor - n.r). Deci a fost adoptată modificarea. Nu văd motive de atac la Curte (Curtea Constituţională - n.r) şi nici de întoarcere de la Preşedinţie, deci se va completa legea şi astfel de abuzuri sau interpretări abuzive de către judecători nu vor mai fi posibile", a declarat Ovidiu Ganţ.

Potrivit acestuia, formaţiunile politice vor fi libere astfel să depună, în localităţi mai mici, şi liste cu un singur candidat dacă asta doresc şi nu au mai mulţi candidaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici