Deputatul PDL Boureanu depune cerere de concediu fără plată pe durata campaniei

Deputatul Cristian Boureanu a declarat, miercuri, la Piteşti, că va depune, joi, la Camera Deputaţilor, o cerere de concediu fără plată pe perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, menţionând că propune şi celorlalţi parlamentari să procedeze astfel.

28 afișări
Imaginea articolului Deputatul PDL Boureanu depune cerere de concediu fără plată pe durata campaniei

Deputatul PDL Boureanu depune cerere de concediu fără plată pe durata campaniei (Imagine: Mediafax Foto)

"Voi adresa astăzi (miercuri - n.r.) rugămintea să-mi urmeze exemplul şi celorlalţi doi deputaţi PDL din Argeş. Adresez totodată o invitaţie tuturor parlamentarilor din Argeş, deputaţi şi senatori de la indiferent care partid să facă acelaşi lucru începând cu 23 octombrie. Poate vom reuşi noi, Argeşul, să dăm un exemplu la nivel naţional şi să-i convingem pe cât mai mulţi parlamentari să urmeze acest exemplu. Propunerea mea prin care parlamentarii, pentru a avea acelaşi statut ca şi restul bugetarilor, în perioada campaniei electorale să intre în concediu fără plată a fost blocată în hăţişurile birocraţiei. Eu voi depune mâine (joi n.r.) la Camera Deputaţilor o cerere de concediu fără plată pe perioada campaniei electorale, începând cu data de 23 octombrie", a declarat Cristian Boureanu.

Deputatul PDL a precizat că va cere tuturor deputaţilor şi parlamentarilor din ţară să-i urmeze exemplul, deoarece crede că, până a se ajunge la o soluţie legislativă, există "posibilitatea exemplului personal".

La începutul lunii septembrie, şi liderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a anunţat că propune deputaţilor celorlalte partide să îşi cedeze, în luna noiembrie, indemnizaţia şi să lucreze doar în teritoriu, fiind perioadă de campanie.

De asemenea, Institutul pentru Politici Publice a trimis, luni, o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor, prin care solicită ca parlamentarii să îşi ia concediu fără plată, în luna noiembrie, înainte de alegerile prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici