Deputatul PSD Alfred Simonis: Situaţia ne îndreptăţeşte să avem prima opţiune în a solicita prim-ministrul

Deputatul PSD Alfred Simonis consideră că situaţia de pe scena politică îndreptăţeşte PSD să aibă prima opţiune pentru desemnarea unui premier.

650 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD Alfred Simonis: Situaţia ne îndreptăţeşte să avem prima opţiune în a solicita prim-ministrul

Deputatul PSD Alfred Simonis: Situaţia ne îndreptăţeşte să avem prima opţiune în a solicita prim-ministrul

„Situaţia în care se află astăzi scena politică ne îndreptăţeşte să avem prima opţiune în a solicita prim-ministrul. În acest moment în care în fiecare zi PNL pierde 1, 2, 3 parlamentari, singurul partid stabil în România fiind PSD, ar fi îndreptăţit să facă această solicitare”, a spus Alfred Simonis, la un post de televiziune.

Acesta nu crede că e important „cine e primul-ministru”: „Dacă mă întrebaţi pe mine personal, fără să fie o decizie luată în partid, cred că e mai puţin important cine e prim-ministru, dacă e de la PSD, dacă e de la PNL, important e să fie un prim-ministru sănătos la minte, să înţeleagă contextul în care se află România, capabil să gestioneze o majoritate în Parlament”.

Deputatul social-democrat crede însă că aceste negocieri, care vor debuta miercuri, potrivit lui Florin Cîţu, trebuiau să aibă loc de câteva zile.

Având în vedere numărul de parlamentari, orice negociere pleacă de la calcule, iar calculele arată astăzi în dreptul PSD 157 de parlamentari şi în deptul PNL astăzi erau 119, până mâine nu ştim câţi mai rămân, cert e că primul pas se întâmplă, forţele politice se pun la masă, trebuia să se întâmple de câteva zile cel puţin această negociere”, a mai spus Simonis, care a precizat că în acest moment, conform calculelor, PNL, USR şi UDMR nu mai pot forma o majoritate pentru a învesti un guvern.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici