Deputatul Remus Cernea, în incompatibilitate pentru că a fost şi administrator de firmă. Partidul Verde: La începutul mandatului Cernea a cedat părţile sociale

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că deputatul Remus Cernea a fost în incompatibilitate, întrucât a deţinut simultan şi funcţia de administrator al unei firme.

943 afișări
Imaginea articolului Deputatul Remus Cernea, în incompatibilitate pentru că a fost şi administrator de firmă. Partidul Verde: La începutul mandatului Cernea a cedat părţile sociale

Deputatul Remus Cernea, în incompatibilitate pentru că a fost şi administrator de firmă (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Remus-Florinel Cernea a fost în incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 - 20 septembrie 2013, când a deţinut, simultan, calitatea de deputat şi funcţia de administrator al SC Sed Nove SRL.

Astfel, Remus Cernea a încălcat dispoziţiile articolului 82, alineatul 1, litera a) din Legea 161/2003, potrivit cărora calitatea de deputat este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale, arată joi ANI, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, deputatul Remus Cernea a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii, acesta depunând la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Cernea spune că la începutul mandatului a cedat părţile sociale şi a fost înlocuit ca administrator

Deputatul Remus Cernea a respins, joi, printr-un comunicat, acuzaţiile de incompatibilitate, menţionând că a fost administrator al unei firme care nu a avut nicio activitate timp de 6 ani, iar la începutul mandatului şi-a cedat părţile sociale în valoare de 100 de lei şi a fost înlocuit din funcţie.

"Astăzi se va încerca discreditarea preşedintelui Partidului Verde Remus Cernea prin aruncarea în presă a unei suspiciuni cum că ar fi incompatibil. Remus Cernea a fost administrator al unei firme care nu a avut nicio activitate timp de 6 ani. La începutul mandatului de deputat Remus Cernea şi-a cedat părţile sociale în valoare de 100 RON şi a fost înlocuit din funcţia de administrator", se arată într-un comunicat transmis de Partidul Verde.

Remus Cernea menţionează că a depus aceste acte în original la Parlament, la Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi.

"Conform literei şi spiritului legii Remus Cernea nu este incompatibil", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici