Deputatul Vasile Gliga va candida la şefia PSD Mureş deşi este condamnat pentru conflict de interese

Deputatul Vasile Gliga va candida pentru funcţia de preşedinte al PSD Mureş, deşi a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare după un proces cu ANI pentru conflict de interese, parlamentarul invocând că hotărârile Consiliului Naţional al partidului îi permit "acest lucru".

171 afișări
Imaginea articolului Deputatul Vasile Gliga va candida la şefia PSD Mureş deşi este condamnat pentru conflict de interese

Deputatul Vasile Gliga va candida la şefia PSD Mureş deşi este condamnat pentru conflict de interese (Imagine: cdep.ro)

Vasile Gliga, care este preşedinte interimar al PSD Mureş din anul 2012, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că nu crede că ar fi o soluţie pentru întărirea partidului dacă ar demisiona.

"Voi candida la sfârşitul lunii iulie la funcţia de preşedinte al PSD Mureş pentru că hotărârile Consiliului Naţional îmi permit acest lucru. Este interdicţie de a candida pentru condamnări legate de fapte de corupţie, nu pentru conflict de interese. Important este că, în momentul în care simţi că faci rău unei organizaţii să te retragi or, eu cred că ce ştie lumea că am făcut în Reghin şi pe plan naţional pentru oamenii din zonă contează mai mult şi asta mă ţine în frunte. Am vorbit cu oamenii din teritoriu şi din respect faţă de ei candidez. Am discutat deschis subiectul, şi despre condamnare, şi nu cred că ar fi o soluţie pentru întărirea partidului dacă aş demisiona. Dimpotrivă, unitatea organizaţiei PSD Mureş ar avea de suferit dacă aş pleca", a spus Gliga.

Vasile Gliga a fost condamnat definitiv la sfârşitul lunii iunie la un an de închisoare cu suspendare de către ICCJ, în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia la biroul său parlamentar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici