Desfiinţarea Secţiei speciale. Ciolacu: Dacă opinia CSM şi a asociaţiilor va fi desfiinţarea, PSD va vota în consecinţă

Marcel Ciolacu a declarat, referitor la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), că în cazul în care CSM şi asociaţiile din justiţiei vor ca această secţie să fie desfiinţată, atunci PSD va vota în consecinţă.

623 afișări
Imaginea articolului Desfiinţarea Secţiei speciale. Ciolacu: Dacă opinia CSM şi a asociaţiilor va fi desfiinţarea, PSD va vota în consecinţă

Ciolacu, despre SIIJ: Dacă opinia CSM, a asociaţiilor va fi desfiinţarea, PSD va vota în consecinţă

„Întâi aş vrea să văd foarte clar de la CSM, de la judecători, de la procurori ce părere au. Dacă opinia asociaţiilor din Justiţie va fi ca această secţie să fie desfiinţată, presupun că şi PSD va vota în consecinţă”, a afirmat Marcel Ciolacu, chestionat dacă există o schimbare a opiniei în PSD privind SIIJ.

Guvernul Orban îşi va asuma, la începutul anului viitor, răspunderea pentru desfiinţarea SIIJ şi pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi, relatează surse guvernamentale pentru MEDIAFAX. Potrivit surselor, Executivul aşteapă un aviz din partea CSM pentru desfiinţarea secţiei.

Cabinetul Orban aşteaptă să se finalizeze alegerile în cadrul CSM şi va lua o decizie după 10 decembrie în legătură cu Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie, au explicat sursele menţionate.

Referitor la subiect, Ludovic Orban a declarat că vor fi făcute consultări cu Consiliul Superior al Magistraturii pe tema SIIJ, după ce vor avea loc alegerile în cadrul CSM.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
siij,
ciolacu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici