Dezbaterea legii pensiilor pentru aleşii locali se amână cu două săptămâni, la cererea PSD

Liderul grupului senatorial PSD, Mihai Fifor, a cerut, marţi, retrimiterea la comisii a legii privind pensiile aleşilor locali, plenul Senatului stabilind termen de două săptămâni pentru rediscutarea actului normativ.

675 afișări
Imaginea articolului Dezbaterea legii pensiilor pentru aleşii locali se amână cu două săptămâni, la cererea PSD

Dezbaterea legii pensiilor pentru aleşii locali se amână cu două săptămâni, la cererea PSD (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi. Legea privind pensiile aleşilor locali urma să fie dezbătută marţi în plenul Senatului, ca for decizional.

Actul normativ a primit raport de adoptare cu amendamente la Comisia de constituţionalitate, preşedintele Comisiei anunţând că textul este identic cu cel adoptat la comisiile din Camera Deputaţilor.

Potrivit amendamentelor aprobate, legea intră în vigoare la 1 ianuarie 2017, iar banii vor fi alocaţi de la bugetul local. Pensia de ales local nu se poate cumula cu cea de parlamentar, iar cei care au condamnări cu executare în exercitarea atribuţiilor de ales local- primar, viceprimar, preşedinte de Consiliu judeţean şi vicepreşedinte- nu vor beneficia de această lege.

Curtea Constituţională a admis, la începutul anului, contestaţia Cabinetului Cioloş privind constituţionalitatea legii privind pensiile aleşilor locali. Judecătorii au invocat faptul că nu este indicată sursa de finanţare, dar au arătat şi că actul normativ discriminează între categoriile de aleşi locali, simplii consilieri locali şi judeţeni fiind exceptaţi de la lege.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici