Dezbaterea moţiunii de cenzură se amână iar

  • Moţiunea de cenzură va fi dezbătută abia în septembrie
  • PSD aşteaptă decizia Curţii
  • Lia Olguţa Vasilescu: Nu mai e o decizie a partidului
3568 afișări
Imaginea articolului Dezbaterea moţiunii de cenzură se amână iar

Dezbaterea moţiunii de cenzură se amână iar

Ciolacu fierbe la foc mic liberalii. Dezbaterea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului se va face abia pe la jumătatea lunii septembrie, a confirmat Lia Olguţa Vasilescu. Deputatul PSD spune că 100% moţiunea va trece, iar Guvernul Orban va pleca acasă, dar social-democraţii au un singur glonţ şi nu vor să tragă prost. Ei aşteaptă decizia CCR pe conflictul dintre Parlament şi Guvern, care are termen până pe 1 septembrie.

PSD a amânat, în mai multe rânduri, o decizie pe data votului. Mai adaugă una. Ultima oară, au zis că e nevoie de o decizie a conducerii validate a partidului şi o vor lua marţi, după Congres. E marţi, dar nu au o decizie, ci o altă amânare. Acum spun că e nevoie de aprobarea Birourilor Permanente Reunite.

Guvernul a sesizat Curtea pe motiv că social-democraţii nu puteau depune moţiune în vacanţă parlamentară. Cu toate acestea, Constituţia nu specifică asta.

Între timp, Orban nu stă cu mâinile în sân. El mai rupe din voturile pentru moţiune. Trei parlamentari au demisionat, în ultimele zile, din PSD: Daniel Breaz, Emilia Meiroşu şi Luminiţa Jivan şi unii se îndreaptă, uşor, către PNL. Meiroşu deja a anunţat că trece în tabăra liberalilor.

De 233 de voturi are nevoie PSD pentru a demite Guvernul.

Lia Olguţa Vasilescu, deputat PSD: Cred că moţiunea se va dezbate în luna septembrie. Sunt foarte împărţiţi juriştii, adevărul este că ar fi prima oară când s-ar dezbate o moţiune în timpul vacanţei parlamentare, mai precis într-o sesiune extraordinară, şi în aceste condiţii, nu ştim ce va face CCR, dacă ne va da nouă dreptate sau nu, şi atunci, ca să nu riscăm, cred că cel mai bine este ca imediat în luna septembrie să intrăm cu moţiunea la vot.Noi am stabilit într-un CEx că va fi stabilită moţiunea în data de 15. S-a depus atunci. De data aceasta, nu mai e decizie a partidului, trebuie să fie o decizie a Birourilor Permanente Reunite. Şi aşa cu v-am spus, există această teamă că e foarte posibil ca să nu poată fi votată moţiunea în timpul sesiunii extraordinare, şi atunci nu are rost să riscăm.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici